Νέα

Φθιώτιδα: “Boήθεια θα μας φάνε οι λύκοι – Αγέλες μπαίνουν στο χωριό – Δεν βγαίνουμε από τα σπίτια…” (video)

today12/12/2023 146 5

Φόντο
share close

Βοήθεια θα μας φάνε οι λύκοι. Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της ορεινής Ανατολής, που συμβιώνουν με αγέλες λύκων, που έχουν ήδη κατασπαράξει τα ζώα των κτηνοτρόφων με αποτέλεσμα αναζητώντας επιπλέον τροφή, να μπαίνουν μέχρι τις αυλές των σπιτιών τους.

“Πάντα υπήρχαν λύκοι στην περιοχή όμως φέτος ο πληθυσμός τους έχει υπερπολλαπλασιαστεί” δηλώνει στον LamiaPolis ο πρόεδρος της κοινότητας θεωρώντας πως ευθύνονται και οι οικολόγοι που απελευθερώνουν λύκους στην ορεινή περιοχή.

“Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Περίπου 10 κάτοικοι έχουμε απομείνει για τους χειμερινούς μήνες στο χωριό, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι. Δεν θέλουμε να εξοντώσουμε τους λύκους αλλά δεν θέλουμε και να πέσουμε στο στόμα τους, γιατί πρόκειται για μεγάλες αγέλες και όπως καταλαβαίνετε, αν πέσεις επάνω τους, δεν γλυτώνεις, δεν θα απομείνει τίποτα….” περιγράφει ο πρόεδρος της Ανατολής.

“Δεν κυκλοφορούμε πλέον στους δρόμους του χωριού, μόλις πέσει λίγο ο ήλιος κλεινόμαστε στα σπίτια μας. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους όσους έρχονται ως εδώ να μην κάνουν βόλτες στο δάσος γύρω από το χωριό γιατί κινδυνεύουν” τονίζει ο πρόεδρος της Ανατολής Δημήτρης Τσουγκράνας.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%