Νέα

Φθιώτιδα: 5.000 έλατα από την Μερκάδα, θα φτάσουν στην Χριστουγεννιάτικη αγορά – Αρχίζει σε λίγες ημέρες η υλοτόμηση

today15/11/2022 19

Φόντο
share close

Στα γιορτινά τους αναμένεται να ντυθούν τις επόμενες εβδομάδες δρόμοι, πλατείες, καταστήματα και σπίτια με πρωταγωνιστή, το έλατο.

Στη Δυτική Φθιώτιδα ένα ολόκληρο χωριό ζει και βιοπορίζεται από τα έλατα, που καλλιεργούνται ακριβώς για αυτό τον σκοπό, στο περίφημο ιδιόκτητο δάσος της “Λελούδας”.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και η απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου ώστε να ξεκινήσει η υλοτόμηση και τα δέντρα να φτάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους.

  • cover play_arrow

    Φθιώτιδα: 5.000 έλατα από την Μερκάδα, θα φτάσουν στην Χριστουγεννιάτικη αγορά – Αρχίζει σε λίγες ημέρες η υλοτόμηση Lamiapolis

“Όσοι ζούμε εδώ στη Μερκάδα περιμένουμε τα Χριστούγεννα για να ενισχύσουμε το εισόδημα μας. Πρόκειται για ιδιωτικές καλλιέργειες που ανανεώνονται τόσο από τη φύση όσο και από εμάς” υπογραμμίζει μιλώντας στον LamiaPolis ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Αλεξίου απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι το να στολίζουμε φυσικά δέντρα στα σπίτια μας, ζημιώνει το περιβάλλον.

Να θυμίσουμε ότι από τη Μερκάδα προμηθεύονται έλατα όχι μόνο ιδιώτες αλλά και δήμοι για τον στολισμό τους στην περίοδο των γιορτών ενώ το περσινό δέντρο που στόλιζε την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα έφτανε τα 18 μέτρα.

Όσο για τις τιμές, ανεξάρτητα από το πόσο φτάνουν στους αγοραστές, οι παραγωγοί τα πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές που κυμαίνονται από 10 έως 15 ευρώ.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Νέα

Λαμία: “Στο Κόμμα είμαστε στο έλεος του Θεού…” κραυγή αγωνίας από τους πλημμυροπαθείς της κοινότητας

Ενα χρόνο σχεδόν μετά την καταστροφική πλημμύρα στο Κόμμα και οι κάτοικοι συνεχίζουν να αγωνιούν κάθε φορά που βρέχει. “Αναγκάστηκα να εγκαταλείψω το σπίτι μου στο Κόμμα και όσοι έμειναν στο χωριό ζουν με ψυχοφάρμακα. Κανείς δεν έχει ξεπεράσει τις στιγμές που ζήσαμε, όπου κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές” δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος των πλημμυροπαθών της Κοινότητας Κατερίνα Μακρυνιώτη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του LamiaPolis 87,7. Καμία ενέργεια δεν έχει γίνει ένα χρόνο […]

today14/11/2022 35

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%