Νέα

Φθιώτιδα: 16 συνολικά θέσεις προσωπικού φύλαξης στους Αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία

today21/12/2022 25

Φόντο
share close

Οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μουσεία της Φθιώτιδας, ενισχύονται με έξι θέσεις μόνιμου φυλακτικού προσωπικού και δέκα θέσεις ορισμένου χρόνου, όπως ενημέρωσε τον Βουλευτής της ΝΔ Θέμη Χειμάρα, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στην απάντησή της, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. 

Σύμφωνα με την απάντησή του, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στα πλαίσια του προγραμματισμού πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για το έτος 2023, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας έχουν κατανεμηθεί έξι (6) θέσεις του κλάδου ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης, ως εξής:

  • στον χώρο Θερμοπυλών μία (1)
  • στον χώρο Αμφίκλειας μία (1)
  • στο Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώρο Περιοχής Αταλάντης δύο (2) και
  • στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη δύο (2), εκ των οποίων η μια αφορά σε θέση ειδικότητας ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων.

Διαβάστε τη σχετική δήλωση του Θέμη Χειμάρα:

«Η καλή είδηση είναι πως μετά από πολλά χρόνια, οι Αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της Φθιώτιδας ενισχύονται σε φυλακτικό προσωπικό, με την πρόσληψη έξι (6) θέσεων μόνιμου και δέκα (10) θέσεων ορισμένου χρόνου.

Δεδομένου ότι οι ανάγκες κάλυψης των οργανικών θέσεων είναι πολλές, αναμένουμε σε επόμενη προκήρυξη την κάλυψη των επιπλέον κενών.

Αδιαμφισβήτητα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, με επίμονη, σοβαρή και αποτελεσματική δουλειά, καλύπτει τα κενά δεκαετιών και εφαρμόζει πολιτικές που ενδυναμώνουν την προβολή και αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας.

Είναι δεδομένο πως εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε σθεναρά, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που παραμένουν.

Ευχαριστώ θερμά της κ. Μενδώνη, για την διαρκή στήριξη των αιτημάτων της Φθιώτιδας».

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Παραμένει σε ΣΟΚ η Χαλκίδα μετά τον σκληρό θάνατο το βράδυ της Τρίτης (video)

Νέα

Παραμένει σε ΣΟΚ η Χαλκίδα μετά τον σκληρό θάνατο το βράδυ της Τρίτης (video)

Παραμένει σε ΣΟΚ η Χαλκίδα μετά τον σκληρό θάνατο ενός 65χρονου άνδρα που κάηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι! Πρόκειται για άπορο, ο οποίος έμενε σε ένα χαμόσπιτο δίπλα από τις εγκαταστάσεις του ΔΟΠΠΑΧ. Το απόγευμα της Τρίτης, η πρώην αντιδήμαρχος Σοφία Χονδρογιάννη πήγε να τον επισκεφθεί και είδε ότι πυκνοί καπνοί έβγαιναν από το σπίτι. Αμεσως ειδοποίησε την πυροσβεστική, η οποία έφθασε στο σημείο και πριν από λίγη […]

today21/12/2022 27

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%