Νέα

Φθιώτιδα: 16 συνολικά θέσεις προσωπικού φύλαξης στους Αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία

today21/12/2022 164

Φόντο
share close

Οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μουσεία της Φθιώτιδας, ενισχύονται με έξι θέσεις μόνιμου φυλακτικού προσωπικού και δέκα θέσεις ορισμένου χρόνου, όπως ενημέρωσε τον Βουλευτής της ΝΔ Θέμη Χειμάρα, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στην απάντησή της, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. 

Σύμφωνα με την απάντησή του, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στα πλαίσια του προγραμματισμού πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για το έτος 2023, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας έχουν κατανεμηθεί έξι (6) θέσεις του κλάδου ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης, ως εξής:

  • στον χώρο Θερμοπυλών μία (1)
  • στον χώρο Αμφίκλειας μία (1)
  • στο Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώρο Περιοχής Αταλάντης δύο (2) και
  • στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη δύο (2), εκ των οποίων η μια αφορά σε θέση ειδικότητας ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων.

Διαβάστε τη σχετική δήλωση του Θέμη Χειμάρα:

«Η καλή είδηση είναι πως μετά από πολλά χρόνια, οι Αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της Φθιώτιδας ενισχύονται σε φυλακτικό προσωπικό, με την πρόσληψη έξι (6) θέσεων μόνιμου και δέκα (10) θέσεων ορισμένου χρόνου.

Δεδομένου ότι οι ανάγκες κάλυψης των οργανικών θέσεων είναι πολλές, αναμένουμε σε επόμενη προκήρυξη την κάλυψη των επιπλέον κενών.

Αδιαμφισβήτητα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, με επίμονη, σοβαρή και αποτελεσματική δουλειά, καλύπτει τα κενά δεκαετιών και εφαρμόζει πολιτικές που ενδυναμώνουν την προβολή και αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας.

Είναι δεδομένο πως εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε σθεναρά, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που παραμένουν.

Ευχαριστώ θερμά της κ. Μενδώνη, για την διαρκή στήριξη των αιτημάτων της Φθιώτιδας».

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%