Νέα

Φρεσκάδα, ποιότητα, δυναμική! Η Έλενα Φιντιάνη – Κολτούκη με “Δύναμη Ανάπτυξης”

today31/08/2023 82

Φόντο
share close

Η Έλενα Φιντιάνη – Κολτούκη στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Λαμιέων είναι υποψήφια με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου και την “Δύναμη Ανάπτυξης” για τη Λαμία αποτυπώνοντας ξεκάθαρα με την δυναμική της παρουσία το νέο και φρέσκο που φέρνει η συμμετοχή της στον αυτοδιοικητικό στίβο!

Η Έλενα Φιντιάνη – Κολτούκη είναι απόφοιτος Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Α.Π.Θ, αριστούχος μεταπτυχιακών σπουδών με ειδίκευση στις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση ενώ φέτος ολοκληρώνει και το δεύτερο μεταπτυχιακό της τίτλο στην Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων. Επίσης είναι διερμηνέας του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ, ζει στη Λαμία, και είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών.

Στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι υποψήφια με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου και την “Δύναμη Ανάπτυξης” για τη Λαμία αποτυπώνοντας ξεκάθαρα με την δυναμική της παρουσία το νέο και φρέσκο που φέρνει η συμμετοχή της στον αυτοδιοικητικό στίβο!

  1. Γυναίκα, μητέρα και εργαζόμενη. Πόσο εύκολο είναι να τελικά να μπεις στην διαδικασία να είσαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος;
, Φρεσκάδα, ποιότητα, δυναμική! Η Έλενα Φιντιάνη – Κολτούκη με “Δύναμη Ανάπτυξης”
Η Έλενα Φιντιάνη – Κολτούκη είναι απόφοιτος Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Α.Π.Θ

Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε ως γυναίκες με πολλαπλές υποχρεώσεις ότι η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση. Και χαίρομαι ιδιαίτερα ότι, όπως συμβαίνει στα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη εδώ και χρόνια,  έτσι και στην Ελλάδα, οι πολίτες αρχίζουν και εμπιστεύονται τις γυναίκες σε θέσεις ευθύνης.

Γυναίκες που αφήνουν το στίγμα τους, ειδικά στην αυτοδιοίκηση. Και για να επανέλθω στο ερώτημα σας, προσωπικά λειτουργώ καλύτερα και πιο αποτελεσματικά όταν όλοι αυτοί οι ρόλοι λειτουργούν παράλληλα και όχι μεμονωμένα.

Λένε ότι από τους ανθρώπους δεν λείπει η δύναμη αλλά η θέληση. Σε ό, τι με αφορά λοιπόν, η θέληση είναι τόση πολλή που γι’ αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Παπαϊωάννου.

2. Ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα μία οικογένεια που μεγαλώνει τα παιδιά της στη Λαμία;

Ως μητέρα δύο κοριτσιών δημοτικού και με πολλές φίλες που έχουν παιδιά σε αντίστοιχες ηλικίες μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει μια οικογένεια είναι η απουσία χώρων πρασίνου και αναψυχής για τα παιδιά. Για παράδειγμα, είναι αδιανόητο η Λαμία των 50.000 κατοίκων να έχει  ελάχιστες λειτουργικές παιδικές χαρές, οι οποίες μάλιστα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ένας δήμος με αισθητική και ποιότητα ζωής σημαίνει σύγχρονες παιδικές χαρές, σημαίνει πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής βάσει σύγχρονων προτύπων, με επιφάνειες από βιοκλιματικά υλικά, χώρους σκίασης και ασφαλή σημεία για παιδιά, γονείς ή συνοδούς όπου μικροί και μεγάλοι θα κάνουν το προφανές: βόλτα με τα ποδήλατα ή τα πατίνια τους, μαθήματα οδικής ασφάλειας και ανακύκλωσης ώστε ο ελεύθερος χρόνος να είναι πραγματικά ποιοτικός.

3. Ποιες νομίζεις ότι θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής για την εκπαίδευση και τον αθλητισμό;

, Φρεσκάδα, ποιότητα, δυναμική! Η Έλενα Φιντιάνη – Κολτούκη με “Δύναμη Ανάπτυξης”
Η Έλενα Φιντιάνη – Κολτούκη είναι και διερμηνέας της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΣ Λαμία

Ως καθηγήτρια που υπηρετώ σε δημόσιο σχολείο, βλέπω και βιώνω καθημερινά τα προβλήματα εκ των έσω. Αλλά και ως μητέρα που είμαι στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου των παιδιών μου θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω από την παιδεία. Ο τρόπος που εγώ αντιλαμβάνομαι την ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ο δήμος να δίνει προτεραιότητα στην Παιδεία. Αυτό μπορεί να γίνει με συνεχή επικοινωνία με Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων για ζητήματα της καθημερινότητας, με δημιουργία προγραμμάτων απασχόλησης παιδιών και κέντρων μάθησης ενηλίκων καθώς και με σύσταση επιτροπών για συστηματικό έλεγχο της σχολικής στέγης, η οποία είναι αρμοδιότητα του δήμου. Στα σχολικά κτήρια προκύπτουν διαρκώς ζητήματα που δυστυχώς η επίλυσή τους ορισμένες φορές είναι αργή και δυσλειτουργική. Όμως αυτά τα κτήρια φιλοξενούν τις ζωές των παιδιών μας που ας μην ξεχνάμε την ευθύνη τους, φέρουν οι εκπαιδευτικοί.

Επίσης, ο αθλητισμός είναι ένας εξίσου ζωτικός τομέας για μία πόλη. Πέρα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός τους θα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα, η κάθε δημοτική αρχή οφείλει έμπρακτα να στηρίζει και να προάγει τον αθλητισμό με ετήσιες δράσεις αθλητικών θεσμών, με ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού, με προβολή των δράσεων των αθλητικών συλλόγων αλλά και επιβράβευση των αθλητών του δήμου που διακρίνονται εντός και εκτός συνόρων.

4. Πολιτεύεσαι για πρώτη φορά. Τι θα έλεγες σε έναν ψηφοφόρο για να κερδίσεις την ψήφο του;

Γιατί επέλεξα συνειδητά και όχι από τύχη ή λόγω συνθηκών να μείνω στη Λαμία και να κάνω εδώ την οικογένειά μου. Για τα παιδιά της νέας γενιάς που αξίζουν μία καλύτερη και πιο λειτουργική πόλη θα καταθέσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να μεγαλώσουν σε μία όμορφη πόλη, την οποία θα αγαπάνε και θα σέβονται. Αλλά και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία που τους αξίζει μια ποιότητα ζωής με αξιοπρέπεια και ευημερία στις γειτονιές μας.

Γιατί είμαι λάτρης των νέων τεχνολογιών και των ψηφιακών εργαλείων και ένας δήμος που θέλει να λέγεται σύγχρονος και πρωτοπόρος θα διαθέτει στο δυναμικό του πρόσωπα με τεχνογνωσία αλλά και πρόθυμα για συνεχή επιμόρφωση και στοχοπροσήλωση.

Γιατί ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία στην Αγγλία, όπου και ζούσα, στον τομέα της μετάφρασης και εκεί έμαθα ότι τα συλλογικά και θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιολογούν προτάσεις τις οποίες έχουν δουλέψει άνθρωποι με γνώσεις.

Γιατί ως μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, φοιτήτρια , προτιμώ να μετουσιώνω σε πράξη νέες και σύγχρονες ιδέες παρά να μένω στάσιμη και να περιμένω λύσεις χωρίς να αγωνιστώ για αυτές.

Γιατί θέλω με τη δική μου παρουσία στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να εκφράσω το κοινωνικό αίτημα για ανανέωση που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. Ανανέωση σε πρόσωπα, σε ιδέες, σε νοοτροπίες.

5. Γιατί με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου;

, Φρεσκάδα, ποιότητα, δυναμική! Η Έλενα Φιντιάνη – Κολτούκη με “Δύναμη Ανάπτυξης”

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική, γνωρίζω τον Πανουργιά Παπαϊωάννου σχεδόν 20 χρόνια και μας συνδέουν  οικογενειακοί δεσμοί. Μπορώ, όμως, να σας πω κάτι με βεβαιότητα.  Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν άφησε για αύριο κάτι που μπορούσε να κάνει σήμερα. Πάντα αεικίνητος, επιμένων, με στόχους και όραμα και κυρίως δίκαιος. Κοιτάξτε, δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι συμπολίτες τον ξέρουν και τον φωνάζουν με το μικρό του όνομα. Γνωρίζουν καλά ότι είναι ένας άνθρωπος που θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον κάθε δημότη, που θα δώσει όλες τους τις δυνάμεις για να έρθει ξανά ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας.

, Φρεσκάδα, ποιότητα, δυναμική! Η Έλενα Φιντιάνη – Κολτούκη με “Δύναμη Ανάπτυξης”

*****Η Έλενα Φιντιάνη – Κολτούκη είναι απόφοιτος Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Α.Π.Θ, αριστούχος μεταπτυχιακών σπουδών με ειδίκευση στις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση. Φέτος ολοκληρώνει και το δεύτερο μεταπτυχιακό της τίτλο στην Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Επίσης, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ειδική Αγωγή και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Το ενδιαφέρον της για την ενημέρωση την οδήγησε στην επιτυχή παρακολούθηση με μερική υποτροφία της Ιδιωτικής Σχολής Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στην Αθήνα. Είναι διερμηνέας της ομάδας ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964. Ζει στη Λαμία, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών.

, Φρεσκάδα, ποιότητα, δυναμική! Η Έλενα Φιντιάνη – Κολτούκη με “Δύναμη Ανάπτυξης”

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%