Νέα

Φάρμακα: Μεγάλος φόβος για παγκόσμο κραχ και ελλείψεις στην Ελλάδα!

today27/12/2022 21

Φόντο
share close

Τα φάρμακα σε έλλειψη είναι περισσότερα από 150, μεταξύ αυτών και παυσίπονα-αντιπυρετικά, εισπνεόμενα, αντιβιώσεις και αντιβηχικά σκευάσματα – Πώς μπορεί να «σωθεί» η παρτίδα στην Ελλάδα – Τι λέει η Ματίνα Παγώνη

Ματίνα Παγώνη μίλησε για την αγορά των φαρμάκων και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε σκευάσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας θα πρέπει να κοιτάξει τα… εν οίκω και να εξασφαλίσει την αυτάρκειά της, κόβοντας τις εξαγωγές. «Οντως υπάρχει πρόβλημα (σ.σ.: με τα φάρμακα και στην Ελλάδα). Εχει κάνει μία παρέμβαση ο υπουργός, αλλά χρειάζεται και δεύτερη και τρίτη. Θα πρέπει να τσεκάρουμε τις φαρμακαποθήκες. Δεν πρέπει να γίνονται εξαγωγές. Να κάνουμε τσκάρισμα, να δούμε το στοκάρισμα στα νοσοκομεία. Αφού δούμε τα του οίκου μας, να δούμε αν μας παίρνει να κάνουμε εξαγωγές. Θα πρέπει να γίνει πλήρης έλεγχος, τι έχουμε ως χώρα. Αν δεν κάνουμε πάντως εξαγωγές, δεν θα έχουμε πρόβλημα» καθησύχασε η κυρία Παγώνη.

Πού υπάρχουν ελλείψεις στην Ελλάδα

Οι σοβαρότερες ελλείψεις παρουσιάζονται σε αντιπυρετικά σιρόπια, αντιβιοτικά και αντιιικά φάρμακα, τα οποία εν μέσω τριδημίας (σ.σ.: γρίπης, κορoνοϊού και αναπνευστικού συγκυτιακού ιού RSV) και σοβαρής έξαρσης όλων των αναπνευστικών ιώσεων βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση. Την ίδια στιγμή, πολίτες ταλαιπωρούνται ψάχνοντας από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρουν φάρμακα για τα παιδιά τους, τα οποία υποφέρουν το τελευταίο διάστημα από πυρετό, βήχα, εξαιτίας της έξαρσης της γρίπης, του κορονοϊού, αλλά και των άλλων ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων.

Τα φάρμακα σε έλλειψη είναι περισσότερα από 150, μεταξύ αυτών και παυσίπονα-αντιπυρετικά, εισπνεόμενα, αντιβιώσεις και αντιβηχικά σκευάσματα. Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό του φαινομένου το οποίο εντείνεται καθώς διανύουμε το χειμώνα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε πρόσφατα από τον Ε.Ο.Φ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα ελλειπτικά φάρμακα.

reader.gr

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%