Νέα

Εύβοια: Η Χιλιαδού τα κατάφερε! Καλύτερη ευρωπαϊκή τοποθεσία γυρισμάτων για το 2022!

today20/02/2023 17

Φόντο
share close

Η Χιλιαδού στην Εύβοια βραβεύτηκε με το EUFCN Location Award για το 2022 και όλο το νησί απόψε πανηγυρίζει.

Στην παραλία Χιλιαδού γυρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της πολυβραβευμένης ταινίας του Σουηδού Ρούμπεν Έστλουντ «Το τρίγωνο της θλίψης» (Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών, Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία, υποψήφια για τα βραβεία BAFTA και Oscar).

Η βράβευση από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Film Commission  (EUFCN) πραγματοποιήθηκε σήμερα στην 73η Berlinale, στο πλαίσιο του European Film Market. Η βράβευση ήταν αποτέλεσμα της επιτυχούς για την Ελλάδα ανταπόκρισης του κοινού στη διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της Καλύτερης Κινηματογραφικής Τοποθεσίας.

Το ΕΚΚ και η Διεύθυνσή του για τις Διεθνείς Οπτικοακουστικές Συμπαραγωγές – Hellenic Film Commission (HFC) που υπέβαλε την υποψηφιότητα, ευχαριστούν τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες στη διαδικτυακή ψηφοφορία που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο μετά την ανακοίνωση των πέντε φιναλίστ. Οι άλλες τέσσερεις τοποθεσίες ήταν από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία, τη Γερμανία και την Κροατία.

Να σημειωθεί ότι το 2018, το ίδιο βραβείο έλαβε η Κέρκυρα της τηλεοπτικής σειράς «The Durrells» κάνοντας ήδη δύο τις βραβεύσεις για τη χώρα μας από το 2017 που καθιερώθηκε ο θεσμός της καλύτερης Κινηματογραφικής Τοποθεσίας της χρονιάς από το EUFCN!

Ικανοποίηση από την τοπική κοινωνία

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ Μάρκος Χολέβας δήλωσε σχετικά: «Η βράβευση της παραλίας Χιλιαδού, που εν καιρώ πανδημίας υποδέχτηκε γυρίσματα της ταινίας «Το τρίγωνο της θλίψης», προκαλεί ικανοποίηση σε όλους όσοι πριν από χρόνια διέκριναν την επιτακτική ανάγκη να τονώσει η χώρα μας την εξωστρέφειά της και να χαράξει μεθοδικά την πολιτική της για την ανάπτυξη της κινηματογραφίας μας.

%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1 %CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85 %CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1 HFC %CE%9C%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82 %CE%A7%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%82 %CE%91drian A. Mitchel Co President EUFCN Carlota Guerrero Co President EUFCN

Μαρία Κουφοπούλου (διευθύντρια HFC), Μάρκος Χολέβας, Αdrian A. Mitchel (Co-President EUFCN), Carlota Guerrero (Co-President EUFCN)

»Το Hellenic Film Commission από το 2007 υπηρετεί τη στρατηγική αυτή επιδίωξη του ΕΚΚ. Προβάλλει την Ελλάδα ως χώρα φιλική προς τη διεθνή οπτικοακουστική παραγωγή, διασυνδέοντας παράλληλα τους Έλληνες επαγγελματίες με τη διεθνή βιομηχανία του κινηματογράφου και του οπτικοακουστικού τομέα. Το «Τρίγωνο της θλίψης», του Χρυσού Φοίνικα και των τριών υποψηφιοτήτων στα αναμενόμενα Όσκαρ, είναι ένα καλό και ενδεικτικό παράδειγμα της παραπάνω πολιτικής, γιατί σε αυτό συμμετείχαν Έλληνες παραγωγοί και τεχνικοί. Η σημερινή βράβευση ήταν αποτέλεσμα και της συντονισμένης δράσης του HFC με τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος».

Photo1 2

Ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου δήλωσε: «Έχουμε μια σημαντική διάκριση σήμερα για την Ελλάδα, τον ελληνικό κινηματογράφο αλλά και τον ελληνικό τουρισμό. Ένα θερμό, μεγάλο ευχαριστώ στον χαρισματικό σκηνοθέτη, Ρούμπεν Έστλουντ, στους συνεργάτες του, στην παραγωγή, στην ελληνική εταιρία Heretic, που απέδειξε τις δυνατότητες που έχουμε για παραγωγή στην Ελλάδα. Και φυσικά, θερμά και πολλά συγχαρητήρια στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Και βέβαια ένα τεράστιο ευχαριστώ στο ευρωπαϊκό, κινηματογραφόφιλο κοινό.

»Με την ψήφο τους απέδειξαν, για άλλη μια φορά, την αγάπη τους στην Ελλάδα. O EOT, μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, με το ΕΚΟΜΕ, με το οποίο έχουμε Μνημόνιο Συνεργασίας, ενώνουμε δυνάμεις για τη δυναμική ανάδειξη του κινηματογραφικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Στην παρούσα διοργάνωση δε τα ψηφιακά μέσα του ΕΟΤ, το VISIT GREECE, πρόβαλαν την πανευρωπαϊκή πλατφόρμα του EUFCN, προτρέποντας το κοινό να μπει και να ψηφίσει. Θερμά συγχαρητήρια και πάλι σε όλους. Συνεχίζουμε…».

Οι πέντε τοποθεσίες-φιναλίστ για το European Location Award 2022 ήταν:

•Νησιά Brissago για την ταινία «Dawn Chorus» – Ticino Film Commission (Ελβετία)

•Παραλία Χιλιαδού για την ταινία «The Triangle of Sadness» – Hellenic Film Commission (Ελλάδα)

•Η πόλη Portsoy για την σειρά for «Peaky Blinders» (Season 6) – Screen Scotland (Σκωτία)

•Το ξενοδοχείο Schlosshotel Kronberg για την ταινία «Spencer» – Film Commission Hessen (Γερμανία)

•Η συνοικία Stari Grad για την ταινία «How I Learned To Fly» – Filming in Croatia (Κροατία)

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%