Νέα

Εύβοια: 73 σεισμικές δονήσεις μέσα σε 48 ώρες / “Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία”, λένε οι σεισμολόγοι

today16/04/2024 7

Φόντο
share close
Επιφυλακτικοί παραμένουν οι σεισμολόγοι μετά το μπαράζ σεισμικών δονήσεων του Σαββατοκύριακου στην Εύβοια. Μέχρι στιγμής, από το πρωί του Σαββάτου έχουν καταγραφεί 73 σεισμικές δονήσεις με το μεγαλύτερο μέγεθος να είναι τα 4,5 ρίχτερ.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ. Αθανάσιος Γκανάς, εξήγησε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του Lamia Polis 87,7 ότι το ρήγμα από το οποίο προήλθαν οι δύο σεισμικές δονήσεις των 4,5 ρίχτερ, είναι ένα σχετικά μικρό ρήγμα το οποίο δεν έχει δώσει ισχυρές δονήσεις στο παρελθόν.

“Μιλάμε για ένα ρήγμα που βρίσκεται κοντά στο χωριό Βασιλικά και έχει διεύθυνση βορειοδυτική νοτιοανατολική. Αυτό είναι ένα μικρό ρήγμα, δεν έχει μήκος πάνω από 6 χιλιόμετρα και έχει οριζόντια κινηματική, δηλαδή η ολίσθηση γίνεται κατά μήκος του ρήγματος αυτού εφαπτομενικά. Επειδή έχουν γίνει δύο σεισμοί, με το ίδιο μέγεθος στον ίδιο εστιακό χώρο 4,5 ρίχτερ, πρέπει να είμαστε λίγο επειδυλακτικοί, χωρίς να υπάρχει λόγος για ιδιαίτερη ανησυχία”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περιοχή δεν έχει ιστορικό με σεισμούς, πάνω από 5 ρίχτερ, ενώ την τελευταία 20ετία έχουν γίνει τρεις δυνατοί σεισμοί κάτω από 5 ρίχτερ. “Η περιοχή αυτή δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό, δηλαδή 6 ρίχτερ”, εξηγεί.

Δείτε το video:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%