Νέα

Ευρυτανία: Περπάτησαν χιλιόμετρα για να εκπληρώσουν το τάμα τους στην Παναγία την Προυσιώτισσα

today24/08/2023 98 1

Φόντο
share close

Κάθε χρόνο, καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου αλλά κυρίως όσο πλησιάζουν οι ημέρες για τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας της Προυσιώτισσας (23 Αυγούστου), εκατοντάδες άνθρωποι εκπληρώνουν το προσωπικό τους τάμα και φθάνουν με τα πόδια στο ομώνυμο μοναστήρι.

Φέτος, την παραμονή της Παναγίας, τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τρίτης 22/8, πολλοί πιστοί, σε μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες ατόμων, πεζοπορούσαν με προορισμό την «Αρχόντισσα της Ρούμελης», έχοντας εκκινήσει από το Καρπενήσι, τον Γαύρο Μεγ. Χωριού, τα Διπόταμα κ.α.

, Ευρυτανία: Περπάτησαν χιλιόμετρα για να εκπληρώσουν το τάμα τους στην Παναγία την Προυσιώτισσα – ΒΙΝΤΕΟ

Φορώντας αθλητικά παπούτσια, εφοδιασμένοι με νερό, σνακ και… γκλίτσες, οι πιστοί έφθασαν στο μοναστήρι και συμμετείχαν στη τέλεση του Εσπερινού και τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, αψηφώντας την κούραση από τα δεκάδες χιλιόμετρα που είχαν διανύσει.

«Εκπληρώσαμε και φέτος το τάμα μας και ήρθαμε με τα πόδια στην Παναγία την Προυσιώτισσα. Είναι ένα προσωπικό τάμα για τον καθένα και την καθεμία από εμάς, που… όσο μας βαστούν τα πόδια μας, θα το φέρνουμε εις πέρας», είπε στη νεφημερίδα ένας άνδρας που ξεκίνησε από το Καρπενήσι και έφθασε ως το μοναστήρι του Προυσού, καλύπτοντας περίπου 30 χιλιόμετρα μέσα σε 6 ώρες…

Δείτε το βίντεο της εφημερίδας “Ευρυτανικά Νέα”

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ

0%