Νέα

Έτσι θα κάνετε αίτηση για το Market Pass: Οι δικαιούχοι και τα ποσά που θα λάβουν

today01/02/2023 70

Φόντο
share close

Από σήμερα θα μπορείτε να κάνετε αίτηση για τη χορήγηση του Market Pass στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr. 

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες έως και τις 15 Μαρτίου και η είσοδος θα γίνεται με τους κωδικούς TaxisNet.

Το πρόγραμμα Market Pass που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, θα καλύπτει το 10% του κόστους των τροφίμων και άλλων αγαθών πρώτης ανάγκης, ενώ το Market Pass θα ισχύει από το Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023.

Κάθε νοικοκυριό θα κάνει μία αίτηση!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κυβέρνησης, δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα. Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, κατά το άρθρο 67 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013, Α’167) ή ο ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Πώς θα γίνουν οι πληρωμές – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ NFC!

Τα πρώτα χρήματα θα πιστωθούν στους καταναλωτές έως τις 3 Μαρτίου για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου και έως τις 20 Μαρτίου για όσες κατατεθούν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους μήνες, η πληρωμή θα πραγματοποιείται έως την τρίτη μέρα του κάθε μήνα.

Μην ξεχάστε να ελέγξετε εάν το κινητό σας έχει τη δυνατότητα NFC , αφού έτσι θα μπορέσετε να λάβετε ολόκληρο το ποσό. Αν όμως επιλέξετε το ποσό να καταβληθεί στον τραπεζικός λογαριασμό θα λάβετε μόλις το 80% του συνολικού ποσού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Κυβέρνηση με το Market Pass επιδοτεί με 650.000.000 ευρώ τα ψώνια των ελληνικών νοικοκυριών.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%