Νέα

Εθνικές Εκλογές 2023: Όλα έτοιμα και στην Περιφέρεια Στερεάς – 358 εκλογικά τμήματα στη Φθιώτιδα (audio)

today19/05/2023 21

Φόντο
share close

Όλα είναι έτοιμα και στην Περιφέρεια Στερεάς για την εκλογική μάχη της Κυριακής. Στην Φθιώτιδα θα λειτουργήσουν 358 εκλογικά τμήματα. Επιπλέον ένα ειδικό στις φυλακές Δημοκού και ένα στη Λαμία, για ετεροδημότες, μόνο από τους Νομούς Ευρυτανίας και Καρδίτσας, οι οποίοι έχουν εγγραφεί. 

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμμετέχουν στους εκλογικούς καταλόγους, μέχρι την αναθεώρηση που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εκλογικής διαδικασίας της Περιφέρειας, Φώωτη Παπαευασταθίου, ο οποίος μίλησε στον Lamia Polis 87,7, σε αυτές τις εκλογές η μετάδοση θα γίνει μέσω tablet που έχουν εφοδιαστεί όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωπο, αλλά για λόγους ασφαλείας θα υπάρχει και ο παραδοσιακός τρόπος με το τηλεγράφημα.

Μιλώντας στην εκπομπή “Πάμε Πλατεία”, δήλωσε πως όλοι βρίσκονται στις θέσεις τους, ενώ όσα μέλη εφορευτικής επιτροπής έχουν κάποιο πρόβλημα για την παρουσία τους πρέπει να απευθύνονται στον Πρόεδρο της επιτροπής ή στο πρωτοδικείο.

Ακούστε το ηχητικό αποσπασμα:

Δεν υπάρχει περιορισμός για το πού θα μπει ο σταυρός. Ο σταυρός στο ψηφοδέλτιο μπορεί να μπει είτε αριστερά από το όνομα του υποψηφίου, είτε δεξιά. Και στις δύο περιπτώσεις το ψηφοδέλτιο θα θεωρηθεί έγκυρο.

Το ψηφοδέλτιο για τις Εκλογές 2023 θεωρείται άκυρο αν μπει ο σταυρός προτίμησης και στις δύο πλευτές.

Επιπλέον στα ψηφοδέλτια των εκλογών χρησιμοποιείται αυστηρά στυλό μαύρου ή μπλε χρώματος. Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί κόκκινο, πράσινο ή άλλο χρώμα, το ψηφοδέλτιο είναι άκυρο.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Εθνικές Εκλογές 2023: 30 κόμματα και 86 υποψήφιοι στην Φθιώτιδα - Πόσους σταυρούς βάζουμε στο ψηφοδέλτιο και πόσοι βουλευτές εκλέγονται (audio)

Νέα

Εθνικές Εκλογές 2023: 30 κόμματα και 86 υποψήφιοι στην Φθιώτιδα – Πόσους σταυρούς βάζουμε στο ψηφοδέλτιο και πόσοι βουλευτές εκλέγονται (audio)

30 κόμματα και 86 υποψήφιοι συμμετέχουν στην Φθιώτιδα για τις Εθνικές Εκλογές της Κυριακής. Στην Φθιώτιδα εκλέγονται πλέον 4 Βουλευτές και οι πολίτες έχουν δικαίωμα μέχρι 2 σταυρούς.  138 εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν στον Δήμο Λαμιέων και ένα ετεροδημοτών στην Οδό Υψηλάντη, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας. Ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων, Παναγιώτης Φώσκολος, ανακοίνωσε πως θα υπάρχουν στα εκλογικά τμήματα και ειδικοί χώροι για ΑΜΕΑ σε ισόγειο για να έχουν εύκολη […]

today19/05/2023 62

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%