Νέα

Έρχονται 3 νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους – Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή – ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

today06/12/2022 74

Φόντο
share close

Ξεκινούν 3 νέα προγράμματα από την ΔΥΠΑ για 30.000 ανέργους πολίτες!

Ενεργοποιούνται από την Τετάρτη 7 Δεκεµβρίου τρία από τα συνολικά έξι προγράµµατα της Δηµόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Τα προγράμματα χρηµατοδοτούνται µε 490 εκατ. ευρώ από το Ταµείο Ανάκαµψης και έχουν στόχο την απορρόφηση 68.000 ανέργων, κυρίως νέων, γυναικών, ατόµων µε αναπηρία και µακροχρόνια ανέργων, που αντιµετωπίζουν δυσκολία στην εύρεση εργασίας, σε περιοχές υψηλής ανεργίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: 

1. Επιδότηση της εργασίας για 10.000 µακροχρόνια ανέργους 45 ετών και άνω, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας, συνολικού προϋπολογισµού 120 εκατ. ευρώ. Χρηµατοδοτεί έως και το 80% του µισθού και των εισφορών για 18 µήνες µε υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 6 µήνες. Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις της πράσινης και ψηφιακής οικονοµίας.

2. Απόκτηση εργασιακής εµπειρίας, αναβάθµισης προσόντων και προετοιµασίας 10.000 ανέργων νέων, 18-30 ετών, για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας (προϋπολογισµού 68 εκατ. ευρώ). Εχει διάρκεια 7 µήνες και η ∆ΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελουµένους µηνιαία αποζηµίωση ίση µε τον νόµιµο κατώτατο καθαρό µισθό µε πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόµατος αδείας.

3. Πρόγραµµα επιδότησης της εργασίας για 10.000 ανέργους που αντιµετωπίζουν σηµαντικά εµπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, µε συνολικό προϋπολογισµό 112 εκατ. ευρώ. Οι 3.000 θέσεις αφορούν ανέργους από ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές οµάδες (π.χ. άτοµα µε αναπηρία, απεξαρτηµένοι, θύµατα έµφυλης βίας ή εµπορίας ανθρώπων), θα χρηµατοδοτεί έως και το 75% του µισθού και των εισφορών για 24 µήνες µε υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 8 µήνες. Οι υπόλοιπες 7.000 αφορούν ανέργους που αντιµετωπίζουν σοβαρά εµπόδια ως προς την ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, χρηµατοδοτεί έως και το 75% του µισθού και των εισφορών για 12 µήνες µε υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 4 µήνες.

 

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Σχολεία: Δείτε μέχρι πόσες ημέρες δικαιολογούνται οι απουσίες που οφείλονται σε γρίπη και ιώσεις

Νέα

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! Πότε “κλείνουν” τα σχολεία και πότε επιστρέφουν οι μαθητές μετά τις γιορτές – ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΓΙΕΣ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πιο ωραία εποχή του χρόνου και οι μαθητές θα έχουν διάλειμμα δύο εβδομάδων από τις σχολικές τους υποχρεώσεις. Τα σχολεία κλείνουν πριν τα Χριστούγεννα και ανοίγουν αμέσως μετά τα Φώτα. Το υπουργείο Παιδείας έχει ορίσει ακριβώς ποιες είναι οι χριστουγεννιάτικες, οι πασχαλινές και οι θερινές αργίες των σχολείων: Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι […]

today06/12/2022 421

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%