Νέα

Επίσκεψη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 5ου ΓΕΛ Λαμίας στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

today09/12/2023 54

Φόντο
share close

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας επισκέφτηκε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ Λαμίας την Τετάρτη 6/12/23 με αντιπροσωπεία μαθητών συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του σχολείου κ.Φύκα.

Η υποδοχή έγινε μέσα σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα από την Υποδιευθύντρια του Ειδικού Σχολείου κα Φεράτη και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Αρχικά έγινε αναφορά στο έργο και στη λειτουργία του σχολείου καθώς και στις δραστηριότητες που γίνονται καθημερινά με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών ενώ ακολούθησε ενημερωτική ομιλία για τις μορφές αναπηρίας που συναντάμε πιο συχνά δίνοντας έμφαση στον αυτισμό και τα χαρακτηριστικά του.

polis banner

Οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές δράσεις και υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων εκπαιδευτών να μάθουν για τις εναλλακτικές μεθόδους εκμάθησης της γλώσσας των τυφλών και κωφών ατόμων όπως η γραφή Braille και η νοηματική γλώσσα.
Στη συνέχεια τα παιδιά αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους χωρίστηκαν σε ομάδες και ασχολήθηκαν με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και αθλητικές δραστηριότητες.

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ προσέφεραν στο Ειδικό Σχολείο υλικά για κατασκευές και γλυκίσματα ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι η επίσκεψη ήταν αφιερωμένη στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%