Νέα

Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Ειδική εκδήλωση δικτύωσης επιχειρήσεων και ατόμων που επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας

today11/07/2023 9

Φόντο
share close

Η ανακοίνωση – ενημέρωση από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στο πλαίσιο συμμετοχής του ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PALPUSHII – “Ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Γνώσης στην απασχόληση & επιχειρηματικότητα για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες” (2021-1-CZ01-KA220-ADU-000033499)​, διοργανώνει την Τετάρτη 19 Ιουλίου στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας – κτίριο Α’, ειδική εκδήλωση δικτύωσης επιχειρήσεων & ατόμων που επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Εάν έχετε επιχείρηση και αναζητάτε στελέχη για να απασχοληθούν σ’ αυτή ή εάν είστε ενδιαφερόμενος που επιθυμείτε την πρόσβαση στην αγορά εργασίας, δηλώστε την συμμετοχή σας!

Τι είναι όμως το businessspeeddating;

Το BusinessSpeedDatingείναι ένας εξαιρετικά time–saving και αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε επαγγελματικές επαφές. Σκοπός του speednetworking είναι να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες επαφές. Αποτελεί μια μέθοδος προοπτικής πρόσωπο με πρόσωπο, συχνά γνωστή ως επιχειρηματική συνάντηση ταχύτητας και δικτύωση ταχύτητας. Στόχος είναι να φέρει σε επαφή όσο το δυνατόν περισσότερους εργοδότες με δυνητικούς εργαζομένους.

Πώς λειτουργεί

Οι συμμετέχοντες (επιχειρηματίες & υποψήφιοι εργαζόμενοι) συναντιούνται εκ περιτροπής σε μια σειρά σύντομων “ραντεβού” που συνήθως διαρκούν έως 15 λεπτά, ανάλογα με τον οργανισμό που διοργανώνει την εκδήλωση. Στο τέλος κάθε χρονικού διαστήματος δίνεται ένα σήμα για να ειδοποιηθούν οι συμμετέχοντες να προχωρήσουν στο επόμενο ραντεβού.

Πού απευθύνεται/ποιους & πώς ωφελεί

Το BusinessSpeedDating απευθύνεται σε ανέργους, νέους, γυναίκες, άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, άτομα που επιθυμούν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να αποκτήσει εμπειρία από συνεντεύξεις για εργασία με απώτερο στόχο να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας σε ασφαλές περιβάλλον, μιλώντας με έναν εκπρόσωπο ενός πιθανού εργοδότη.

Μπορεί επίσης να ωφελήσει για τη διευθέτηση μιας πρακτικής άσκησης, για μαθητεία, μερική απασχόληση ή απλά να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κάνουν επαφές που θα τους ωφελήσουν στην επαγγελματική τους πορεία.

Από την άλλη πλευρά, οι εργοδότες που θα συμμετάσχουν επωφελούνται επίσης από αυτή τη δραστηριότητα, καθώς αποκτούν εικόνα για το είδος των υποψηφίων που υπάρχουν στην αγορά εργασίας ή που θα εισέλθουν σύντομα στην αγορά εργασίας.

Μέσω αυτής της διαδικασίας μπορούν να αποκτήσουν βιογραφικά σημειώματα και επαφές των υποψηφίων και μπορούν ακόμη και να τους κάνουν μελλοντικούς υπαλλήλους τους.

Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να βρεθούν μπροστά σε πολλούς επιχειρηματίες, στους οποίους δεν θα χρειαστεί να «χτυπήσουν την πόρτα» για να γνωρίσουν τις εταιρείες τους. Μέσω του speednetworkingδίνεται η δυνατότητα για γόνιμες και επικερδείς επιχειρηματικές, ακόμη και προσωπικές σχέσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Αλλά τι φέρνει το speeddating στον επιχειρηματικό τομέα;

Η απάντηση: πολύ περισσότερα απ΄ότι νομίζουμε. Δημιουργούνται πολλές & ενδιαφέρουσες επαφές και σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να εκκολαφθούν μερικές συναρπαστικές ιδέες και ευκαιρίες δικτύωσης.

Οι συναντήσεις, οι οποίες είναι σύντομες και λαμβάνουν χώρα μεταξύ δύο μόνο ατόμων, είναι πιθανώς πολύ πιο αποτελεσματικές από τις ομαδικές συναντήσεις. Το πλεονέκτημα των γρήγορων συναντήσεων είναι ότι πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση & να συγκεντρωθούμε πλήρως στον άλλον.

Χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης:

Πανελλήνια έκθεση Λαμίας, κτίριο Α’

Ημέρα & Ώρες διεξαγωγής της εκδήλωσης:

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

09:00 – 12:00: Θεωρητικό session

Γνωριμία με τους συμμετέχοντες. Παροχή πληροφοριών σχετικά με τα αποτελέσματα του έργου PALPUSHII, τις δυνατότητες που δημιουργήθηκαν για την απασχόληση/κύρια αποτελέσματα. Ανοικτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες, προετοιμασία για τη διεξαγωγή του businessspeeddating.

12:00 – 15:00: Πρακτικό session

Εγγραφή συμμετεχόντων, οδηγίες για την ορθή υλοποίηση της εκδήλωσης, businessspeeddating με τους επιχειρηματίες.

Συμπερασματικά:

· Γρήγορη, αποτελεσματική διαδικασία

· Σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλοί άνθρωποι επωφελούνται

· Επιχειρηματικά ραντεβού ταχύτητας

· Γρήγορη ανταλλαγή πληροφοριών

· Διεύρυνση επαφών και επαγγελματικού δικτύου

Αν είστε εργοδότης και αναζητάτε στελέχη για να απασχοληθούν στην επιχείρησή σας δηλώστε τώρα συμμετοχή ΕΔΩ.

Αν είστε ενδιαφερόμενος που αναζητάτε πρόσβαση στην αγορά εργασίας & επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε αυτήν την εμπειρία δηλώστε τώρα συμμετοχή ΕΔΩ .

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00.

Η διαθεσιμότητα βιογραφικού σημειώματος είναι σημαντική κατά την διαδικασία των συναντήσεων με τις επιχειρήσεις

Περισσότερες πληροφορίες:

Γιώργος Ζάρδας τηλ. 22310 22112 21395,

email: gzardas@gmail.com

Χριστόφορος Παπαβασιλείου τηλ. 2231022112, 6972927017, email:christoforos.papavasiliou@gmail.com

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%