Νέα

Επέτειος Μνήμης της Μάχης στο Μάνεση στο μνημείο Πεσόντων

today24/07/2023 30

Φόντο
share close

Πιστοί στο ραντεβού μας και παρά την αφόρητη ζέστη τιμήσαμε και φέτος, με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, την Επέτειο Μνήμης της Μάχης στο Μάνεση, στο Μνημείο Πεσόντων της σημερινής Κοινότητας Λευκοχωρίου.

Η περίφημη Μάχη στο Μάνεση έλαβε χώρα στις 20 Ιουλίου του 1821, υπήρξε μία εκ των πρώτων μαχών της Ελληνικής Επανάστασης και εξακολουθεί να στέλνει, μέσα από τους αιώνες, μήνυμα ενότητας και γενναιότητας. Την αξία και σημασία της μας ανέλυσε ο συνδημότης μας, με καταγωγή από το Λευκοχώρι, αξιωματικός ε.α. της Αεροπορίας κ. Κωνσταντίνος Γκούρλας, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την αγαστή συνεργασία.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Γεώργιος Σταμάτης, ο οποίος κατάγεται επίσης από το Λευκοχώρι, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλης Σιαλμάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παρορίου Βοιωτίας – από όπου συμμετείχαν αγωνιστές στην εν λόγω μάχη – κ. Θανάσης Ζησιμόπουλος, εκλεκτοί αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολίτες που ήρθαν να αποτίσουν μαζί μας φόρο τιμής στους Αγωνιστές του ’21.

Γεμάτη διδάγματα, αξίες και ιδεώδη η ιστορία μας, τα οποία έχουμε χρέος να ακολουθούμε, να υπηρετούμε και να κληροδοτούμε στις επόμενες γενιές, προκειμένου να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα αγαθά, για τα οποία θυσιάστηκαν οι ήρωες πρόγονοί μας.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%