Νέα

Επανεκκίνησαν τα δρομολόγια Αθήνα – Λάρισα / Σταϊκούρας από Λιανοκλάδι: “Ο σιδηρόδρομος βήμα-βήμα ξανά στις ράγες”

today16/12/2023 130

Φόντο
share close

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (16/12) η επανεκκίνηση του δρομολογίου Αθήνα – ΣΣ Λιανοκλαδίου – Λάρισα (επιβατικό τρένο), με επιβαίνοντα και τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών και βουλευτή  ΝΔ Φθιώτιδας, Χρήστο Σταϊκούρα.

image 17

Η αμαξοστοιχία έφτασε ακριβώς στις 10.00 το πρωί στον Σ.Σ Λιανοκλαδίου όπου σε αυτή μπήκαν και πολίτες προκειμένου να ταξιδέψουν για τους επόμενους σταθμούς στο πρώτο δρομολόγιο το οποίο πραγματοποιήθηκε μετά από τρεις μήνες λόγω της κακοκαιρίας “Ντάνιελ” που είχε πλήξει και τον σιδηρόδρομο και καταστρέψει μεγάλο κομμάτι του δικτύου.

“Σήμερα πραγματοποιείται η αποκατάσταση των δρομολογίων σε όλο το μήκος της γραμμής από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, μετά από 3 μήνες λόγω των φυσικών καταστροφών. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου. Είναι το δεύτερο βήμα που γίνεται είχε προηγηθεί ένα από την προηγούμενη Κυριακή. Για τα εμπορευματικά δρομολόγια. Ακολουθούν αλλά τρία ουσιαστικά βήματα” σημείωσε αρχικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και συνέχισε:

“Από τα τρία βήματα το ένα είναι η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη κόστους 200 εκατομμυρίων ευρώ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Αποκατάσταση που θα ακολουθήσει το 2024 και το 2025. Δεύτερον είναι η οργανωτική αναδιάρθρωση των φορέων του σιδηροδρόμου και τρίτον επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου. Ο ελληνικός σιδηρόδρομος μπαίνει και πάλι βήμα-βήμα στις ράγες”. 

image 16

Στο πρώτο δρομολόγιο, που ξεκίνησε από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη ταξιδεύουν 131 επιβάτες.

Δείτε και εικόνες

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%