Νέα

Εμμανουήλ Μάνος: Εμβολιαστείτε για τη γρίπη τώρα, αποκτήστε αντισώματα ως τις γιορτές

today30/11/2022 57

Φόντο
share close

Εσείς γνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα στη γρίπη και το κρυολόγημα; Τι συμπτώματα έχει το καθένα και πώς αντιμετωπίζεται;

Τις διαφορές, τους τρόπους με τους οποίους εκδηλώνεται ο κάθε ιός στον οργανισμό μας, τα συμπτώματα που νιώθουμε σε κάθε περίπτωση και τους τρόπους με τους οποίους προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, εξηγεί στον LamiaPolis ο γνωστός πνευμονολόγος της Λαμίας Εμμανουήλ Μάνος.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η μάσκα και τα αντισηπτικά θα πρέπει και φέτος να είναι απαραίτητα αξεσουάρ μιας και θα μας βοηθήσουν να μην εισάγουμε στον οργανισμό μας τους ιούς που κυκλοφορούν έντονα το τελευταίο διάστημα ενώ συστήνει εμβολιασμό όχι μόνο στις ευπαθείς ομάδας αλλά στον γενικό πληθυσμό ηλικίας από 6 μηνών και επάνω.

” Λόγω της μάσκας που χρησιμοποιούσαμε τα τελευταία δύο χρόνια καθώς και την έντονη χρήση αντισηπτικών, το αναπνευστικό μας λειτουργεί πλέον, λίγο πιο τεμπέλικα στην αντιμετώπιση των ιώσεων. Φορέστε λοιπόν τη μάσκα σας, τηρήστε όλα τα μέτρα προστασίας και βεβαίως εμβολιαστείτε τώρα, ώστε ως τα Χριστούγεννα να έχετε αναπτύξει αντισώματα, για να γιορτάσετε πιο θωρακισμένοι τις εορταστικές συγκεντρώσεις” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μάνος.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Lamia Polis με τη Λίλιαν Χαχοπούλου και την Άννα Μπαμπέτα:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%