Νέα

Ελλείψεις στα φάρμακα ενώ “τρομάζουν” οι ιώσεις: Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος στο Αναλυτικό Δελτίο του Lamia Polis

today03/01/2023 16

Φόντο
share close

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Χρήστος Γεωργίου, μίλησε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του Lamia Polis 87,7 το μεσημέρι της Τρίτης για τις ελλείψεις που παρατηρούνται τα φάρμακα και την έξαρση των ιώσεων αυτή την περίοδο. 

“Θα συνεχιστεί τουλάχιστον για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα, σίγουρα όλος ο Ιανουάριος θα είναι ένας μήνας στον οποίο θα βλέπουμε αρκετά μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και κάποιοι ειδικότεροι εκτιμούν ότι και ο Φεβρουάριος είναι ένας επικίνδυνος μήνας. Μην ξεχνάμε ότι ο Γενάρης μας έχει πάει και καλά από πλευράς καιρικών συνθηκών. Πιθανότατα οι καιρικές συνθήκες να αλλάξουν το επόμενο διάστημα, αλλά αυτοί οι δύο μήνες είναι σημαντικοί. Είναι κρίσιμοι. Και έχουμε μία έξαρση η οποία έχει να κάνει με τρία τουλάχιστον παθογόνα. Έχουμε τρεις ιούς οι οποίοι αυτή τη στιγμή στην κοινότητα δίνουν αρκετά μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, έχουμε τον Covid ο οποίος προφανώς δεν εξαφανίστηκε ποτέ, έχουμε τον αναπνευστικό ιό και έχουμε τον ιό της γρίπης. Είναι θα έλεγε κανείς ένας συνδυασμός εκρηκτικός.”, ανέφερε αρχικά. 

“Δεν είναι συχνό να χτυπηθεί ταυτόχρονα και από δύο ή παραπάνω ιούς ένας άνθρωπος, αλλά θεωρητικά μπορεί να συμβεί”, τονίζει απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Άννας Μπαμπέτα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστος Γεωργίου συνεχίζοντας: “Αυτό είναι μία αρκετά πιο επικίνδυνη κατάσταση. Αν υπάρχει λοίμωξη και από ιό της γρίπης και από ιό Covid, οπωσδήποτε εκεί τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Βέβαια δεν είναι και τόσο συχνό αυτό. Αλλά θεωρητικά μπορεί να συμβεί και το έχουμε δει”.

“Είναι μία περίοδος που το Νοσοκομείο μας δέχεται μία πίεση. Αυτό θα πρέπει να το αξιολογήσουμε όλοι μας και να το αντιληφθούμε προκειμένου να λάβουμε όλα τα μέτρα προστασίας για να βοηθήσουμε το σύστημα να μην πιεστεί περαιτέρω. Άρα όσο μπορούμε θα πρέπει και εμείς με ατομικό αίσθημα ευθύνης να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας, να πάρουμε όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας τα οποία οφείλουμε εμείς να πάρουμε, άρα να περιορίσουμε και εμείς από την πλευρά μας, τη διασπορά των ιώσεων στην κοινότητα. Και να βοηθήσουμε τους γιατρούς να κάνουν το καθήκον τους με καλύτερες συνθήκες”, σχολίασε στον Lamia Polis. 

Σχετικά με την έλλειψη φαρμάκων που παρατηρείται στην αγορά αυτήν την περίοδο, ο κύριος Χρήστος Γεωργίου είπε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού: “Υπάρχουν όντως κάποια φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη. Υπάρχει μία σημαντική ευθύνη της πολιτείας. Ειδικά την περίοδο αυτή που θα έπρεπε τουλάχιστον να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρχουν τέτοιου είδους ελλείψεις. Οι συνάδελφοι αναγκάζονται πολλές φορές να επιλέγουν φάρμακα άλλα τα οποία βρίσκονται στα φαρμακεία, για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών. Θέλω να ελπίζω χωρίς να μπορώ να έχω μία σαφή εικόνα του πώς η πολιτεία θα διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα, ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητες κινήσεις, από πλευράς τουλάχιστον για να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες”.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%