Νέα

Ελένη Μακρή-Θεοδώρου: Ομιλία στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων (audio)

today02/04/2023 30

Φόντο
share close

Στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε η Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου.

Το Σχέδιο Νόμου αφορούσε αναλυτικά “Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023,  συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ρυθμίσεις για την ενίσχυσης της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις”.

Η κα Μακρή- Θεοδώρου υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων για την ανάπτυξη που σύμφωνα με την ίδια «οδηγεί στην Ελλάδα που θέλουμε, στην Ελλάδα που μας αξίζει σε μας και στα παιδιά μας, στην Ελλάδα που επιχειρεί, που δημιουργεί ευκαιρίες, θέσεις εργασίας, που δημιουργεί πλούτο για όλους τους Έλληνες», και ιδιαίτερα των ρυθμίσεων που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου θεσμοθετείτε η λειτουργία της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης Τουριστικών Επενδύσεων ως «υπηρεσίας μιας στάσης» η οποία σύμφωνα με τη βουλευτή θα διευκολύνει τις τουριστικές επενδύσεις  μέσω της σύντμησης και απλοποίησης  αδειοδοτικών διαδικασιών.

3 1

Στην τοποθέτησή της η κα Μακρή έθεσε και το θέμα της αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων γεωπονικών σχολών, μιας δέσμευσης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε προηγούμενο νομοσχέδιο όπου ήταν εισηγήτρια, που πλέον ρυθμίζεται μέσω του συγκεκριμένο Σχεδίου Νόμου.

Η κα. Μακρή τόνισε επίσης την αναγκαιότητα της παράτασης προθεσμίας (δίνεται μια παράταση έξι μηνών), στα  δημοτικά συμβούλια των οικείων Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού να εκδώσουν απόφαση περί αξιοποίησης των ιαματικών φυσικών πόρων και των εγκαταστάσεων που συνέχονται με αυτούς, καθώς και τη δυνατότητα των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού για τη διοργάνωση προγραμμάτων επαγγελματικής επιμόρφωσης ή κατάρτισης σε θέματα τουρισμού γεγονός που θα συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

4

Τέλος αναφέρθηκε  στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης για τους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και στις ρυθμίσεις ενίσχυσης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

«Το νομοσχέδιο αυτό έχει ένα συμβολισμό. Την ελάχιστη υποχρέωση της πολιτείας να σταθεί δίπλα στις οικογένειες. Αλλά κυρίως να εξασφαλιστεί ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο. Σε ένα κράτος με παθογένειες είναι πια καιρός να το αφήσουμε πίσω. Το οφείλουμε σε όσους χάθηκαν, το οφείλουμε στα νέα παιδιά που ονειρεύονται, που αγωνίζονται, που μοχθούν να ζήσουν σε μια χώρα κανονικότητας. Και αυτή έχει δρομολογηθεί. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να επιμείνουμε χωρίς παλινδρομήσεις, χωρίς αναβολές» ανέφερε η βουλευτής στο κλείσιμο της ομιλίας της.

Για την ομιλία της στη Βουλή, η κυρία Ελένη Μακρή, μίλησε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του Lamia Polis 87,7:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%