Νέα

Έλενα Κουντουρά στον Lamia Polis 87,7: Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών θα βρεθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο / Το δημογραφικό πρόβλημα και οι “νίκες” στην Ευρώπη (video)

today28/03/2024 8

Φόντο
share close

Στο Studio του Lamia Polis 87,7 και στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 28/03 η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά.

Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στην δράση της ίδιας, αλλά και της ομάδας της στο Ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε και τις νίκες που κατάφερε να φέρει για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, η Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στην τραγωδία των Τεμπών, η οποία έχει απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού ειδικά να συνεχίζει να “ραγίζει καρδιές” και να αναδημοσιεύεται σχεδόν καθημερινά στα social media μέχρι και σήμερα.

Η Έλενα Κουντουρά ανακοίνωσε μέσα από τον Lamia Polis 87,7 πως στις 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκδήλωση με θέμα την τραγωδία των Τεμπών και στην οποία θα μιλήσει η κυρία Μαρία Καρυστιανού.

Σημείωσε μάλιστα πως γίνονται προσπάθειες από την ίδια, να βοηθηθούν οι συγγενείς των θυμάτων, να μιλήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να βοηθήσουν από την Ευρώπη για την απονομή δικαιοσύνης.

“Δώσαμε φωνή και βήμα στην Πρόεδρο του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών” να ακουστεί. Από 300.000 υπογραφές μέσα σε δύο μήνες είχαμε 1.300.000 υπογραφές. Της δώσαμε τη δυνατότητα να πάει στην Επιτροπή αναφορών, γιατί από τη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης της δίνεται η δυνατότητα αυτή. Εγώ ως συντονίστρια θεσμικά έκανα τις ενέργειές μου για να μπει στην ημερήσια διάταξη πριν κλείσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην επιτροπή ΤΡΑΝ, δηλαδή την επιτροπή των Μεταφορών.”, σχολιάζει η Έλενα Κουντουρά μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του Lamia Polis 87,7 το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024.

Δείτε το video:

Η Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του δημογραφικού, δηλώνοντας πως το κύριο πρόβλημα που οδηγεί σε αυτό το αποτέλεσμα είναι το οικονομικό ζήτημα. “Όταν εργάζονται και οι δύο γονείς είναι σημαντικό να στηρίζει ο ένας τον άλλον. Να μην θεωρεί ο άντρας πως μόνο η γυναίκα πρέπει να έχει την υποχρέωση της φροντίδας των παιδιών. Οι οικογένειες σήμερα πρέπει να χαίρονται τα παιδιά τους. Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις παιδιά όταν και οι δύο γονείς εργάζονται”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με το φαινόμενο της έμφυλης βίας που απασχολεί την κοινωνία ανέφερε: “Είμαι πολύ περήφανη γιατί σε αυτή τη θητεία πετύχαμε πολλές νίκες. Κυρώθηκε από την Ε.Ε. η σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που είναι το μοναδικό δεσμευτικό κείμενο κατά της έμφυλης βίας. Βρισκόταν στα συρτάρια γιατί κάποιες συντηρητικές χώρες δεν ήθελαν να τις κυρώσουν. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία”.

Παράλληλα τόνισε τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχέση με τα σχολεία, αφού δεν είναι λίγα τα σχολεία που βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά για να μάθουν την σημασία της ψήφου τους στην Ευρώπη, αλλά και τις εργασίες του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

“Θεωρώ πως οι Έλληνες θα έπρεπε να είναι πολύ περήφανοι για τους Ευρωβουλευτές τους από οποιαδήποτε παράταξη. Υπάρχει μία αναγνώριση από ανεξάρτητους φορείς που κάνουν κάθε 5ετία μία τέτοια αξιολόγηση. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει και ενημέρωση. Όταν με καλούσαν να μιλήσω, τους ενδιέφερε η εσωτερική επικαιρότητα. Έχει 300 Βουλευτές να μιλήσετε για επικαιρότητα. Γιατί δεν καλείτε εμάς τους Ευρωβουλευτές να μιλήσουμε για την Ευρώπη;”, κατέληξε.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%