Νέα

Εκλογές: Τα σενάρια για την ημερομηνία τους – “Απρίλιο ή Μάιο” είπε ο Μητσοτάκης

today18/01/2023 24

Φόντο
share close

Διεργασίες στα κόμματα όσον αφορά στην ημερομηνία της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης στη χώρα.

Τα κόμματα κάνουν πιθανές εκτιμήσεις για τις εκλογές, ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε χθεσινή του τοποθέτηση διευκρίνισε πως οι κάλπες θα στηθούν τον Απρίλιο ή Μάιο και οι δεύτερες ύστερα από 4-5 εβδομάδες.

«Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν, είτε τον Απρίλιο, είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές. Οι δεύτερες, θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα» επεσήμανε, ειδικότερα.

Από τα έως τώρα εξελίξεις, αποκλείεται η 26η Μαρτίου, που ακούγονταν έντονα, ενώ και η πρώτη Κυριακή του Απριλίου κρίνεται πως είναι νωρίς διότι θα πρέπει να γίνει διάλυση της Βουλής από τις αρχές Μαρτίου.

Πιθανή κρίνεται η 9η Απριλίου, η Κυριακή των Βαΐων. Αυτό, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις των έως σήμερα δημοσκοπήσεων, που δεν δείχνουν να προκύπτει κυβέρνηση από την πρώτη εβδομάδα, σημαίνει ότι οι διερευνητικές επαφές θα αρχίσουν εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σημειώνεται πως οι διερευνητικές εντολές που παίρνουν τα τρία πρώτα κόμματα ισχύουν για τρεις ημέρες.

Το σενάριο αυτό, κατά την ίδια πηγή, μπορεί να προκαλέσει κάποια αναστάτωση με την Εκκλησία, και έτσι συνεχίζονται οι διεργασίες για να βρεθεί η «χρυσή» τομή.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, δεν αποκλείεται να προκριθεί και το σενάριο του Μαΐου.

lifo.gr

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%