Νέα

Εγκρίθηκε η κατασκευή μονάδας ηλιακής ξήρανσης της λυματολάσπης από τον βιολογικό καθαρισμό της Λαμίας

today24/01/2023 12

Φόντο
share close

Εγκρίθηκε η κατασκευή μονάδας ηλιακής ξήρανσης της λυματολάσπης από τον βιολογικό καθαρισμό της Λαμίας.

Πρόκειται για έργο της ΔΕΥΑΛ, καθώς η λυματολάσπη περιέχρι οργανική ουσία και θρεπτικά στοιχεία σε μεγάλο ποσοστό που βελτιώνουν τη δομή και τη γονιμότητα των καλλιεργειών.

Με την ξήρανση το τελικό προϊόν είναι υγειονομικά καλύτερα σταθεροποιημένο, ευκολότερα διαχειρίσιμο, απαλλαγμένο από δυσάρεστες οσμές, τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σωτήρης Κουτσοβέλης, μιλώντας στον Lamia Polis 87,7.

Με δεδομένη τη θετική ανταπόκριση των παραγωγών στην πραγματοποιούμενη γεωργική εφαρμογή της ιλύος τα τελευταία χρόνια, μετά την ολοκλήρωση του έργο, ο αριθμός των ωφελούμενων παραγωγών της περιοχής μας, θα αυξηθεί, καθώς προβλέπεται να γίνουν εφαρμογές σε τουλάχιστον 2.500 στρέμματα ετησίως.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από τον Lamia Polis 87,7:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Αγροτικός Σύλλογος Αμφίκλειας: Διεκδικούμε ουσιαστικές λύσεις που θα μας δώσουν οικονομική ανάσα και προοπτική

Νέα

Αγροτικός Σύλλογος Αμφίκλειας: Διεκδικούμε ουσιαστικές λύσεις που θα μας δώσουν οικονομική ανάσα και προοπτική

“Οι φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματά μας στην υπόλοιπη κοινωνία και να διεκδικήσουμε ουσιαστικές λύσεις, που θα μας δώσουν οικονομική ανάσα και προοπτική στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αμφίκλειας σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Διαβάστε την ανακοίνωση: Συνάδελφοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι. Διανύουμε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους όσον αφορά το εισόδημά μας, το βιοτικό […]

today24/01/2023 13

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%