Νέα

Δύο αλλοδαποί πίσω από τις κλοπές μετασχηματιστών σε Εύβοια και Βοιωτία – Αναζητούνται άλλα δύο μέλη της οργάνωσης

today07/08/2023 44

Φόντο
share close

Ταυτοποιήθηκαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία ενέχονται στη διάπραξη κλοπών μετασχηματιστών, σε περιοχές της Εύβοιας & της Βοιωτίας

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ταυτοποιήθηκαν συνολικά δύο (2) αλλοδαποί εκ των τουλάχιστον τεσσάρων (4) μελών της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία αφαιρούσε μετασχηματιστές δικτύου διανομής ηλεκτρικού ρεύματος

Εξιχνιάσθηκαν εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ηλεκτρικού ρεύματος, που διαπράχθηκαν από 10 έως 21-9-2021, ενώ υπολογίζεται ότι η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει τις (17.931) ευρώ

Έπειτα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών μετασχηματιστών δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, εξακριβώθηκε η συμμετοχή τουλάχιστον τεσσάρων (4) αλλοδαπών μελών της ομάδας από τους οποίους οι δύο (2) έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα από την ενδελεχή έρευνα προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα, από την 10 έως και 21-09-2021,  οι ανωτέρω εμπλέκονται σε:

  • Κλοπή τεσσάρων (4) μετασχηματιστών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕ.Δ.Δ.Η.Ε. σε περιοχή του Καλοχωρίου-Παντειχίου Χαλκίδας.
  • κλοπή ενός (1) μετασχηματιστή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., στην περιοχή Βαθύ Χαλκίδας,
  • κλοπή εξαρτημάτων και καλωδίων από μετασχηματιστή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., στην περιοχή Λουκίσια Βοιωτίας,
  • κλοπή ενός (1) μετασχηματιστή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, στα Οινόφυτα Βοιωτίας,
  • κλοπή ενός (1) μετασχηματιστή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, στη Τανάγρα Βοιωτίας,
  • κλοπή ενός (1) μετασχηματιστή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, στο Βαθύ Αυλίδος Ευβοίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από τουλάχιστον τέσσερα (4) άτομα που οργανώθηκαν για τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ενώ υπολογίζεται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από τη δράση τους υπερβαίνει τις 17.931 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή των εν λόγω  ατόμων και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις, καθώς και η διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας συνεργών τους.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, που έχουν ως σκοπό την προστασία του κοινωνικού συνόλου από οργανωμένες εγκληματικές ενέργειες θα συνεχιστούν.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%