Νέα

Δομοκός: Έπαθαν σοκ όταν είδαν ότι λείπει η καμπάνα από την εκκλησία

today13/01/2023 29

Φόντο
share close

Δυσάρεστη έκπληξη για τους ανθρώπους της εκκλησίας στην Κοινότητα Πουρναρίου του Δήμου Δομοκού, όταν διαπίστωσαν να λείπει η καμπάνα από τον ιερό ναό της Παναγίας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Δομοκού, που υπάγεται στην ενορία τους.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή μία μέρα πριν τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, καταγγέλθηκε όμως μόλις αυτή την εβδομάδα και οι δράστες αναζητούνται.
Το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί πολλές κλοπές στην περιοχή που αφορούν μεταλλικά γεωργικά εξαρτήματα και η σκέψη όλων πηγαίνει σε συγκεκριμένα άτομα που ασχολούνται με… τη διακίνηση τέτοιων υλικών τα οποία και πουλάνε σε εταιρίες ανακύκλωσης.

Το συγκεκριμένο περιστατικό με τη βεβήλωση θρησκευτικού χώρου θα καταγραφεί στην Έκθεση του αρμοδίου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με Περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας για το 2022.

Η αντίστοιχη έκθεση του 2021, δυστυχώς περιλαμβάνει 378 τέτοια περιστατικά, εκ των οποίων τα 370 σε βάρος χώρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Από αυτά τα 12 καταγράφηκαν στη Φθιώτιδα και τα περισσότερα σε ιερούς χώρους στις περιοχές της Λαμίας και του Δομοκού.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Τα ΓΑΚ Φθιώτιδας γιορτάζουν 50 χρόνια

Νέα

Τα ΓΑΚ Φθιώτιδας γιορτάζουν 50 χρόνια

Τα 50 χρόνια γιορτάζουν φέτος τα ΓΑΚ Φθιώτιδας  τα οποία έχουν συγκεντρώσει την πλούσια τοπική ιστορία. Τα ηνία του Αρχείου ανέλαβε ο φιλόλογος Δημήτριος Νάτσιος. Για 35 χρόνια διέσωζε αρχειακό υλικό πολύτιμο για την ιστορία του τόπου και είχε πλούσιο συγγραφικό έργο. Με τη συνταξιοδότηση του κ. Νάτσιου ανέλαβε η Βιβλιοθηκονόμος Σοφία Βακιρτζηδέλη, η οποία τα τελευταία 15 χρόνια συνεχίζει τη διάσωση του αρχειακού πλούτου του τόπου μας και έχει […]

today13/01/2023 13

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%