Νέα

Δήμος Λαμιέων: Δεν έπεισαν και αναμένονται εξελίξεις! Έρχονται πρόταση μομφής για τον πρόεδρο και άρση εκπροσώπησης στο ΦΟΔΣΑ;

today26/01/2023 31

Φόντο
share close

Δεν έπεισε -από ότι όλα δείχνουν- με τις τοποθετήσεις και τα όσα παρουσίασε η δημοτική αρχή του Δήμου Λαμιέων την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Τα νεότερα δεδομένα αναμένεται να φέρουν και εξελίξεις. Σε δηλώσεις που έκαναν οι Θωμάς Στάικος (“Λαμία Νέα Προοπτική”) και ο κ. Ρούλιας (“Πρόταση Ευθύνης”) στον Lamia Polis 87.7 άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσουν, ο 1ος πρόταση για άρση της εκπροσώπησης του δήμου Λαμιέων στον ΦΟΔΣΑ από τον δήμαρχο Λαμιέων και ο 2ος πρόταση μομφής κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Ρούλιας : “Εάν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά θα καταθέσουμε πρόταση μομφής για τον πρόεδρο…”

Αιχμές κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων, Γιώργου Κυροδήμου, από την αντιπολίτευση ότι δεν εκφράζει τον θεσμό όπως είναι υποχρεωμένος. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ρούλιας τόνισε ότι ο πρόεδρος δεν λειτουργεί ως πρόεδρος όλου του συμβουλίου και πως εάν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά θα καταθέσει μομφή. Ο κ. Ρούλιας άσκησε έντονη κριτική για την απουσία ενημέρωσης για τον ΦΟΔΣΑ δηλώνοντας ότι υπάρχουν δημοσιεύματα μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης και ακόμη το δημοτικό συμβούλιο δεν γνωρίζει κάτι. Για τις “Αμφικτυονίες” τόνισε πως απαντήσεις δεν έλαβαν για τα οικονομικά δεδομένα και για τους εργαζόμενους.

Σταϊκός: “Θα ζητήσω αντικατάσταση του δημάρχου Λαμιέων στον ΦΟΔΣΑ, αν δεν…”

Για απαξιωτική συμπεριφορά και για όρους διαφάνειας που δεν τηρούνται μίλησε ο Θωμάς Στάϊκος. Αναρωτήθηκε έαν χρειάζονταν τελικά οι “Αμφικτιονίες” αφού στην ουσία δεν προσέφεραν διαφορετικές υπηρεσίες απο αυτές που προσέφερε ο δήμος. Για το θέμα του ΦΟΔΣΑ ζήτησε την παρουσία του διευθυντή στο δημοτικό συμβούλιο και ανακοίνωσε πως σε διαφορετική περίπτωση θα καταθέσει πρόταση ανάκλησης του εκπροσώπου του δήμου Λαμιέων στον οργανισμό. Θα ζητήσω να εκπροσωπείται απο άλλο πρόσωπο και όχι από τον δήμαρχο Λαμιέων είπε χαρακτηριστικά.

Ν. Πάπουτσας: “Αυτό που γίνεται με τον Οργανισμό είναι υποκατάσταση όλων των υπηρεσιών του δήμου”

“Αυτό που γίνεται με τον Οργανισμό είναι υποκατάσταση όλων των υπηρεσιών του δήμου”  δηλώνει ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νίκος Πάπουτσας προσθέτοντας πως ήρθε μία έκθεση ιδεών στην οποία υπάρχουν οικονομικά στοιχεία τα οποία δεν μπορούν να διασταυρωθούν. Για το θέμα της αναβολής της συνεδρίασης για τον ΦΟΔΣΑ τόνισε ότι : “…όλα όσα ειπώθηκαν ήταν τροχοπέδη για να μην καλέσει ο δήμαρχος Λαμιέων τον διευθυντή του οργανισμού γιατί δεν επιθυμεί την παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο. Θα είχαν λυθεί όλα με μία δέσμευση”.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%