Νέα

Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας: Αποκαλύφθηκε ένας μυκηναϊκός θολωτός τάφος – Ε. Καράντζαλη: “Υπήρχε μυκηναϊκή εξουσία στην περιοχή” (audio)

today25/05/2023 123 1

Φόντο
share close

Μία σπουδαία ανακάλυψη έφερε στο φως η σωστική έρευνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας στην Κοινότητα Τιθρωνίου του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Τεθρωνίου αποκαλύφθηκε ένας μυκηναϊκός θολωτός τάφος σε αρκετά καλή κατάσταση και σύμφωνα με την προισταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Έφη Καράντζαλη, η οποία μίλησε στον Lamia Polis 87,7, η ανακάλυψη δείχνει ότι υπήρχε μυκηναϊκή εξουσία στην περιοχή ισχυρών οικογενειών .

Ο χώρος αναμένεται να γίνει προσβάσιμος  για όους σε συνεργασία με τον δήμο.

Για το θέμα θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση το Σάββατο 27 & την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στην Αμφίκλεια,

Το διήμερο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Το Σάββατο στις 7:00μ.μ. θα δοθεί διάλεξη στο “Παπακώστειο” Πνευματικό Κέντρο Αμφίκλειας, όπου το κοινό θα ενημερωθεί εκτενώς για τον μυκηναϊκό τάφο από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας Δρ. Πέτρο Κουνούκλα.

Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Τιθρωνίου, μετά από συγκέντρωση των ενδιαφερόμενων στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας στις 10:30π.μ.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες στην Ευρυτανία – Αλέξης Καρδαμπίκης: “Τα Άγραφα γράφουν ιστορία” (audio)

Νέα

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες στην Ευρυτανία – Αλέξης Καρδαμπίκης: “Τα Άγραφα γράφουν ιστορία” (audio)

Έρχονται οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες στην Ευρυτανία. Η Ευρυτανία δεν έχει θάλασσα, αλλά έχει την μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη. Τη λίμνη Κρεμαστών, αλλά και το νεοσύστατο Ναυτικό Όμιλο Ευρυτανίας. Ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαπίκης, τόνισε στον Lamia Polis 87,7 πως τα Άγραφα γράφουν ιστορία και η λίμνη Κρεμαστών αξιοποιείται και σε αυτόν τον τομέα, ενώ ο στόχος είναι οι αγώνες να γίνουν θεσμός και να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Το επόμενο χρονικό διάστημα […]

today25/05/2023 15 1

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%