Νέα

Δημήτρης Σούρας στον Lamia Polis: “Ο εμπρηστής είναι ψυχιατρικά διαταραγμένος, είναι δολοφόνος. Πρόκειται για ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία.” (audio)

today25/08/2023 30 1

Φόντο
share close

Εβδομάδα παθών αυτή που διανύουμε με την Ελλάδα να φλέγεται από καταστροφικές πυρκαγιές. Αυστηρό μήνυμα στους εμπρηστές έστειλε ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ενώ έγιναν προσαγωγές ατόμων με την κατηγορία της πρόκλησης πυρκαγιών.

“Κάποτε η πολιτεία θα πρέπει να ξεχωρίσει τις έννοιες πυροανής και εμπρηστής. Ο πυρομανής αρέσκεται στην φωτιά, αλλά μπορεί να κατευνάσει το πάθος του καίγοντας ακόμη και μερικά χαρτιά στο δωμάτιό του. Ο εμπρηστής είνα ψυχιατρικά διαταραγμένος, είναι δολοφόνος, δεν έχει κανένα συναίσθημα ή τύψεις για τις πράξεις του και δεν θεραπεύεται ποτέ. Όσο για τα κίνητρά του, μπορεί να είναι οικονομικά ή εκδικητικά. Ο εμπρηστής έχει δόλο. Παρόλα αυτά, στη δικαιοσύνη τη γλυτώνει γιατί ο δόλος δεν επιβεβαιώνεται με απτές αποδείξεις και έτσι συνήθως δεν πληρώνει για τις πράξεις του. Πρόκειται για ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία”, δηλώνει στον Lamia Polis 87,7 ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%