Νέα

Δήμαρχος Λαμιέων στους φοιτητές – “Θα βρούμε λύσεις για φθηνότερα εισιτήρια και σίτηση, σας θεωρούμε παιδιά μας…” (video)

today21/02/2024 52

Φόντο
share close

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία των φοιτητικών συλλόγων, με τον εκπρόσωπο τους Νάσο Σάλτα να παρουσιάζει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές.

Η φοιτητική στέγη, η αύξηση στις τιμές στην σίτιση τους και οι τιμές των εισιτηρίων για τις μετακινήσεις στους στην πόλη, οδηγούν σε οικονομικά αδιέξοδα. Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι φοιτητές που αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους, αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα

“Σας θεωρούμε παιδιά μας – Θα βρούμε λύσεις”

“Σας θεωρούμε κατοίκους της πόλης μας και θέλουμε να μείνετε εδώ ακόμη και όταν ολοκληρώσετε τις σπουδές σας…” απάντησε ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο οποίος δεσμεύτηκε στο να εργαστεί η Δημοτική Αρχή, στην αναζήτηση λύσεων.

Οσον αφορά στο αίτημα των φοιτητών για φθηνότερες μετακινήσεις -θέμα που έχουν θέσει και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνάντηση στην οποία ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα και τον αντιδήμαρχο Παιδείας Παναγιώτη Παρχαρίδη– ο Δήμαρχος Λαμιέων δεσμεύτηκε πως θα βρεθεί τρόπος σε συνεννόηση με το Αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη για μειωμένα φοιτητικά εισιτήρια.

”Η σύνδεση των φοιτητών με μια πόλη δημιουργεί και τους επισκέπτες της πόλης στο μέλλον ‘‘ τόνισε με τη σειρά του ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Θύμιος Καραίσκος  , δηλώνοντας υποστηρικτής κάθε προσπάθειας και πρωτοβουλίας για να βρεθούν λύσεις .

“Στην κεντρική εξουσία απέδωσε τα προβλήματα των φοιτητών στη Λαμία ο επικεφαλής  της ”Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία”  Βασίλης Κυριακάκης ενώ πρότεινε την μεταφορά των φοιτητών από και προς το Πανεπιστήμιο να γίνεται με mini bus του Δήμου.  Ο εντεταλμενος δημοτικος σύμβουλος για θέματα καθημερινότητας, Γιώργος Σγάγιας αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας . Ηταν μια προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου που υλοποιείται με αυτή την απόφαση .

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%