Νέα

Διασώθηκε η μονάδα παραγωγής στην “Γιαννίτσης GROUP Α.Ε” – Κάηκε ολοσχερώς το κτίριο Logistics

today20/05/2024 23

Φόντο
share close

Στις φλόγες παραδόθηκαν λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ της Κυριακής οι εγκαταστάσεις της εταιρείας “Γιαννίτσης” στην ΒΙΠΕ Λαμίας.

Η καταστροφή μετά την αποτίμηση της επόμενης ημέρας είναι σε ένα μεγάλο μέρος της επιχείρησης αλλά όχι ολοκληρωτική όπως έδειχναν οι πρώτες βραδινές εικόνες.  

30 οχήματα και 80 πυροσβέστες  από όλη την Στερεά και την Θεσσαλία επιστρατεύτηκαν για την επιχείρηση της κατάσβεσης και κατάφεραν να γλιτώσουν την ολοκληρωτική καταστροφή.

Στην πυρκαγιά όλη την νύχτα και ο δήμος Λαμιέων ο οποίος παραχώρησε μηχανήματα και υδροφόρες.

Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Αχιλλέας Τζουβάρας τόνισε στον Lamia Polis 87.7 πως “…δόθηκε μία μεγάλη μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες κατάφεραν να σώσουν τους χώρους των δεξαμενών πετρελαίου, τα ψυγεία και την μονάδα παραγωγής“.

Όπως ξεκαθάρισε από την ώρα που έγινε η επέμβαση της πυροσβεστικής η φωτιά περιορίστηκε στην μονάδα logistics και δεν επεκτάθηκε στον πισω χώρο“Η μονάδα καταστράφηκε πολύ γρήγορα καθώς κατέρρευσε αμέσως η οροφή και έκαιγε ότι υπήρχε από κάτω ενώ συμπλήρωσε πως μηχανήματα του δήμου Λαμιέων απομακρύνουν σήμερα τα αποκαΐδια”.

“Αν η φωτιά έφθανε στις δεξαμενές πετρελαίου θα υπήρχε τεράστια καταστροφή για όλη την περιοχή υπογράμμισε” ο κ. Τζουβάρας ενώ απέδωσε την ταχύτητα της φωτιάς στα έφλεκτα υλικά που υπήρχαν μέσα στον αποθηκευτικό χώρο.

Σύμφωνα με τα νεότερα μπορεί μέσα σε λίγες μέρες μετά την ηλεκτροδότηση της κεντρικής μονάδας παραγωγής το εργοστάσιο να λειτουργήσει ξανά.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε…

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%