Νέα

Διάλεξη για την “Σχολική βία” στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας

today14/12/2022 99

Φόντο
share close

Ένα επίκαιρο και άκρως σημαντικό θέμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Λαμίας την Τρίτη 13/12/22.

Η κα Παυλέτση Χριστίνα Ψυχολόγος (MSc στην Παιδοψυχολογία) βρέθηκε στον χώρο του σχολείου, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αναλύοντας το φαινόμενο της “Σχολικής βίας” καθώς και τις μορφές της.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των εφήβων στα φαινόμενα σχολικής βίας που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν όπως η ψυχολογική, σωματική, λεκτική, ακόμα και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Μέσα από βιωματικές δράσεις και υπό την καθοδήγηση της ομιλήτριας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν να διακρίνουν τις μορφές σχολικού εκφοβισμού αλλά και τους τρόπους διαχείρισής τους.

Η δράση ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Λαμίας η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σχολείο.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Λαμία: Νέα παράταση στον προσωπικό γιατρό - Χωρίς καμία ποινή έως την 1η Απριλίου!

Νέα

Λαμία: Νέα παράταση στον προσωπικό γιατρό – Χωρίς καμία ποινή έως την 1η Απριλίου!

Σύμφωνα με την ΚΥΑ δίνεται παράταση μέχρι και την 1η Απριλίου για τη μη εγγραφή στον «Προσωπικό Γιατρό» – Η κίνηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες που δεν βρίσκουν γιατρό. Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)  που προβλέπει την επίσημη παράταση στην εφαρμογή των ποινών (αντικινήτρων) για τη μη εγγραφή στον «Προσωπικό Γιατρό»  από την 1η Απριλίου 2023. Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πρόσφατα το «πάγωμα» της […]

today14/12/2022 42

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%