Νέα

Δεντροφύτευση στη Μεγάλη Σουβάλα Αρκίτσας του Δήμου Λοκρών

today04/04/2023 66

Φόντο
share close

Ο Δήμος Λοκρών δίνει έμφαση στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και ενίσχυσης των εθελοντικών δράσεων προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος σε συνεργασία με φορείς και εθελοντές.

Στο πλαίσιο του έργου «Πρωτοβουλία «75UN – 75 Trees UNAI SDG7, ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) συμμετείχε στη διεθνή πρωτοβουλία για φύτευση δέντρων, ενισχύοντας την προσπάθεια ανάληψης συγκεκριμένων δράσεων από τις τοπικές κοινωνίες για την προστασία του περιβάλλοντος, την διαφύλαξη και αύξηση του πρασίνου, την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τον πράσινο μετασχηματισμό των τοπικών οικονομιών.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 και το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στη Μεγάλη Σουβάλα Αρκίτσας  φυτεύτηκαν 170 δέντρα ελληνικής προέλευσης, όπως λυγαριές, φράξοι, μουριές, ελιές, χαρουπιές, κουτσουπιές, κυπαρίσσια σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αταλάντης.

Στη δράση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, η Αντιδήμαρχος  Δαφνουσίων και Πράσινου κ. Μαρία Τζανακάκη, η οποία είχε και το γενικό συντονισμό της δράσης, ο Αντιδήμαρχος Αταλάντης κ. Κωνσταντίνος Μπακανδρίτσος, ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ Ωδείου κ. Μιχάλης Παπανικολάου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρκίτσας κ. Γεώργιος Ρουμπής, η εθελοντική ομάδα «Εθελοντές και Φίλοι Αρκίτσας», το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αρκίτσας, το τμήμα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Αταλάντης,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κλείδωνας», τα μέλη της Χορωδίας Αρκίτσας  και πλήθος εθελοντών.

Η συγκεκριμένη δράση υποστηρίζει την ανάγκη ευαισθητοποίησης και προσαρμογής των τοπικών κοινωνιών στην αντιμετώπιση των αυξανόμενης έντασης και συχνότητας ακραίων καιρικών φαινομένων, ως αποτέλεσμα της εξελισσόμενης κλιματικής αλλαγής, όπως επίσης και την προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%