Νέα

Δείτε ποιοι μπορείτε να λάβετε επιδότηση έως 10.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Ανακαινίζω-Ενοικιάζω”

today08/12/2022 41

Φόντο
share close

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ένταξη κενών κατοικιών στη μισθωτική αγορά με την επιδότηση των ιδιοκτητών για την αναβάθμισή τους.

Οι μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια, το υψηλό κόστος στέγασης και τα χιλιάδες αδιάθετα ακίνητα, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων.

Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» αποτελεί τον τέταρτο πυλώνα της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης της Κυβέρνησης, η οποία θεσπίζεται με το υπό δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που έχει τίτλο «Σπίτι μου».

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ένταξη κενών κατοικιών στη μισθωτική αγορά με την επιδότηση των ιδιοκτητών για την αναβάθμισή τους. 

Ποιούς αφορά:

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο προβλέπεται ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν ιδιοκτήτες κατοικιών με:

  • ετήσιο εισόδημα έως 40000 ευρώ και
  • ακίνητη περιουσία έως 300000 ευρώ,

Αποκλείονται όσοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας ή ανακαίνισης για οποιοδήποτε ακίνητό τους τα τελευταία πέντε έτη.

  • Το ακίνητο πρέπει να έχει εμβαδόν έως 100 τ.μ. και
  • να βρίσκεται σε αστική περιοχή,
  • δεν πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία, ή ως μισθωμένη αλλά να αναφέρεται ως κενή στο Ε2 των τριών τελευταίων ετών.

Οι εντασσόμενοι στο πρόγραμμα επιδοτούνται για δαπάνες επισκευής και ανακαίνισης έως 10.000 ευρώ, με το ποσό να καλύπτει υλικά και εργασίες.

Σημειώνεται πως η επιδότηση φθάνει στο 40% της δαπάνης με προϋπόθεση την ηλεκτρονική εξόφληση των τιμολογίων και την εκμίσθωση του ακινήτου για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Με το ίδιο νομοσχέδιο θεσπίζονται αναγκαίες πολεοδομικές και άλλες ρυθμίσεις για την άρση εμποδίων και την επιτάχυνση εφαρμογής της στεγαστικής πολιτικής.

ΠΗΓΗ: Vradini.gr

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Στερεά Ελλάδα: 7 νεκροί από τροχαία ατυχήματα το Νοέμβριο του 2022

Νέα

Στερεά Ελλάδα: 7 νεκροί από τροχαία ατυχήματα το Νοέμβριο του 2022

7 νεκρούς μετράει η Στερεά Ελλάδα από τα τροχαία ατυχήματα τον μήνα Νοέμβριο.  Παράλληλα έξι συμπολίτες μας βρέθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι και 65 ελαφρά τραυματισμένοι. Παράλληλα βεβαιώθηκαν  5.457 τροχονομικές παραβάσεις, μεταξύ των οποίων 1.228 για υπερβολική ταχύτητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για το μήνα Νοέμβριο 2022 σημειώθηκαν:  α. Τροχαία Ατυχήματα    Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας,   Φθιώτιδας και Φωκίδας, σημειώθηκαν 49 τροχαία ατυχήματα. Ειδικότερα σημειώθηκαν: […]

today08/12/2022 41

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%