Νέα

Δάνεια: Ποιές αλλαγές εξετάζονται – Ποιοι θα ενταχθούν σε ρύθμιση

today11/01/2023 25

Φόντο
share close

Τον Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο υπ. Οικονομικών που θα δέχεται τις αιτήσεις δανειοληπτών με στεγαστικά δάνεια, ώστε να λάβουν επιδότηση 50% της αύξησης από την άνοδο του επιτοκίου.

Δικαιούχοι είναι οι συνεπείς δανειολήπτες, οι οποίες είχαν στεγαστικό δάνειο τον Ιούλιο (δεν αφορά νέα δάνεια, ύστερα από τις 14 Δεκεμβρίου 2022). Αφορά περίπου 30.000 δανειολήπτες, οι οποίοι ταυτόχρονα πληρούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Το ετήσιο εισόδημα θα πρέπει να φτάνει μέχρι 7.000 ευρώ (συν 3.500 ευρώ, ανά μέλος της οικογένειας, με ανώτατο όριο 21.000 ευρώ).

Η μέγιστη αξία κύριας (πρώτης) κατοικίας είναι 180.000 ευρώ και συνολικές καταθέσεις έως 7.000 ευρώ, προσαυξανόμενες κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας με όριο συνολικών καταθέσεων το ποσό των 21.000 ευρώ.

Μέτρα που εξετάζονται

Εξετάζεται επιμήκυνση δανείων των ενήμερων δανειοληπτών (κυρίως όσων είναι στο όριο να «κοκκινίσουν»)

Υποχρεωτική διαμεσολάβηση όταν απορρίπτεται η αίτηση του οφειλέτη στη πλατφόρμα

Σύντμηση της χρονικής διάρκειας της ρύθμισης που δίνουν τα Funds με ανταλλαγή μεγαλύτερο ποσοστό κουρέματος (Τα funds ζητούν να μειωθούν τα χρονικά όρια της ρύθμισης και δέχονται ως αντάλλαγμα να αυξηθεί το ποσοστό του κουρέματος)

Τη διαγραφή 35.000 αιτήσεων που εκκρεμούν, καθώς οι οφειλέτες τις έχουν εγκαταλείψει σε κάποια από τα στάδια υποβολής.

Πηγή: MEGA

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%