Νέα

Χρήστος Σταϊκούρας: Οριστική λύση για το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μαρτίνου

today20/12/2022 25

Φόντο
share close

Με τη σημαντική και άμεση συνδρομή των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών, επιλύθηκε οριστικά το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Μαρτίνου.

Συγκεκριμένα, το διατηρητέο ακίνητο όπου στεγάζεται το παλαιό Δημοτικό Σχολείο είχε καταγραφεί στο Κτηματολόγιο, εκ παραδρομής, ως αγνώστου ιδιοκτήτη, παρόλο που σύμφωνα με τη νομοθεσία θα έπρεπε να καταγραφεί, ως ανήκον στην κυριότητα του Δήμου.

Η Κτηματική Υπηρεσία Φθιώτιδας, κατόπιν αίτησης του Δήμου Λοκρών και λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν προβάλλονται δικαιώματα του Δημοσίου ή τρίτων επί του ακινήτου, προέβη στη διόρθωση της πρώτης κτηματολογικής εγγραφής και στην καταχώριση του δικαιώματος κυριότητας του Δήμου επί του ακινήτου, παρέχοντας τη ρητή συναίνεση που προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 49 του ν. 4821/2021.

Με τον τρόπο αυτό, και εντός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, κατέστη δυνατή η διόρθωση ενός πρόδηλου σφάλματος στο κτηματολόγιο, χωρίς να απαιτείται η αναμονή ολοκλήρωσης των χρονοβόρων δικαστικών διαδικασιών.

Η άμεση ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας κατέστησε εφικτή την εμπρόθεσμη ένταξη του έργου της αναβάθμισης του διατηρητέου ακινήτου, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομ. ευρώ, στα χρηματοδοτούμενα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, με σκοπό τη δημιουργία συνεδριακού και επιμορφωτικού χώρου, όπως είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις 12 Ιουλίου 2022.

“Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική περιφέρεια και την Π.Ε. Φθιώτιδας με σημαντικά έργα που θα προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.”  σημειώνει ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

lamianow.gr

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Με σταθερούς ρυθμούς τα θετικά δείγματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς

Νέα

Με σταθερούς ρυθμούς τα θετικά δείγματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς

Με σταθερούς ρυθμούς τα θετικά δείγματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς, τα οποία την προηγούμενη εβδομάδα έφτασαν τα 2.265. Αύξηση παρουσιάζουν οι νομοί Βοιωτίας και Ευρυτανίας, η οποία σύμφωνα με τον Αντιπεριφεριεάρχη Υγείας, Ανδρέα Τοουλιά, αποδίδεται στην τουριστική κίνηση που παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες. Στο Νοσοκομείο Λαμίας νοσηλεύονται 10 άτομα στη μονάδα ήπιας νοσηλείας και δύο άτομα στη ΜΕΘ, ενώ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας 20 ασθενείς στο ήπιας νοσηλείας και τρεις στην […]

today20/12/2022 22

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%