Νέα

Χρήστος Γεωργίου: “Θα διεκδικήσουμε την στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν Λαμίας” (video)

today10/01/2024 34

Φόντο
share close

Πλήγμα για το νοσοκομείο της πόλης μας θεωρεί την απόφαση βάσει της οποίας αίρεται η δυνατότητα της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Λαμίας να χορηγεί ειδικότητα Παιδιατρικής ο ιατρικός σύλλογος Φθιώτιδας.

Θεωρούμε πως οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες μιας τέτοιας αρνητικής εξέλιξης στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας θα είναι ιδιαίτερα σοβαρές τονίζει στον Lamiapolis 87.7 ο πρόεδρος Χρήστος Γεωργίου ζητώντας την παράταση λειτουργία μέχρι να βρεθούν οι γιατροί.

Ως Αντιπεριφερχειάρης Υγείας δεσμεύτηκε πως θα διεκδικήσει την στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής αλλά και του νοσοκομείου Λαμίας.

Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας : “Σοβαρές οι συνέπειες μιας αρνητικής εξέλιξης στην Παιδιατρική του ΓΝ Λαμίας – να αρθεί η απόφαση”

Θέση στο θέμα το οποίο προέκυψε τα τελευταία 24ωρα με την παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας και πιο συγκεκριμένα την αποχώρηση των ειδικευόμενων γιατρών πήρε ο Ιατρικός Σ΄ύλλογος Φθιώτιδας. “...Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για το Νοσοκομείο της πόλης μας, που όπως όλοι γνωρίζουν αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης σε Ιατρικό προσωπικό.” αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία την πρόσφατη (αριθμ. Πρωτ. Γ5α/Γ.Π.112894/8-12-2023), απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, βάσει της οποίας αίρεται η δυνατότητα της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Λαμίας να χορηγεί ειδικότητα Παιδιατρικής διάρκειας 1,5 έτους.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για το Νοσοκομείο της πόλης μας, που όπως όλοι γνωρίζουν αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης σε Ιατρικό προσωπικό.

Επισημαίνουμε ότι η έλλειψη ειδικευομένων ιατρών στην Παιδιατρική Κλινική θα επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής, η οποία θυμίζουμε είναι η μοναδική Παιδιατρική Κλινική στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει με βεβαιότητα αντικίνητρο στην προσέλευση νέων ειδικευμένων συναδέλφων – Παιδιάτρων σε μια χρονική στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη προκήρυξη δύο θέσεων Επιμελητών Παιδιατρικής.

Θεωρούμε πως οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες μιας τέτοιας αρνητικής εξέλιξης στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας θα είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

Επιπλέον η ανωτέρω απόφαση δημιουργεί μια ακόμη αδικία εις βάρος των νέων συναδέλφων που βρίσκονται ήδη στη λίστα αναμονής για ειδικότητα Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Λαμίας, οι οποίοι χωρίς οι ίδιοι να ευθύνονται, κινδυνεύουν να απολέσουν πολύτιμο χρόνο αναμονής, εφόσον θα υποχρεωθούν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση σε άλλο Νοσοκομείο χωρίς να υπολογισθεί ο μέχρι τώρα χρόνος αναμονής τους.

Ο Ι.Σ.Φ. απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κο. Αδ. Γεωργιάδη στις 8-01-2024, ζητώντας την αναστολή της συγκεκριμένης απόφασης και την επανεξέταση του θέματος, με την ταυτόχρονη επιτάχυνση της διαδικασίας προκήρυξης –  πρόσληψης νέων Ιατρών Ε.Σ.Υ. ειδικότητας Παιδιατρικής, καθώς και τη διευθέτηση του θέματος που προκύπτει με τους συναδέλφους που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ειδικότητα.

Ελπίζουμε σε μια δίκαιη απόφαση, έχοντας πίστη στην ευθυκρισία της Πολιτείας και του Υπουργού.

Ταυτόχρονα καλούμε το σύνολο των Φορέων και την Τοπική κοινωνία σε μια συστράτευση για την στήριξη του Νοσοκομείου της Λαμίας και την βελτίωση της λειτουργίας του.

  Ο   ΠΡΌΕΔΡΟΣ
 ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    
             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ                    
 ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%