Νέα

“Χρίσματα” στις Περιφέρειες όχι στους Δήμους από τη Ν.Δ!

today04/07/2023 15

Φόντο
share close

Για την επόμενη εκλογική μάχη, που θα δοθεί στο μέτωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προετοιμάζεται η ΝΔ. Παρά την εξαντλητική προσπάθεια και τις δύο προεκλογικές περιόδους για τις εθνικές εκλογές, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, καθώς στις 8 και 15 Οκτωβρίου οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν ξανά στις κάλπες για να εκλέξουν δημάρχους και περιφερειάρχες.

Η Νέα Δημοκρατία το 2019 είχε καταφέρει να «βάψει» γαλάζιες τις 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, χάνοντας μόνο την Κρήτη, όπου εκλέχθηκε ο υποψήφιος που είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, και το Βόρειο Αιγαίο, όπου επικράτησε ως ανεξάρτητος υποψήφιος ο Κώστας Μουντζούρης.

Υπό το πρίσμα των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, η κεντροδεξιά παράταξη επιδιώκει και στις περιφερειακές εκλογές να βαφτεί ο χάρτης γαλάζιος. Η ομάδα που έχει αναλάβει την προετοιμασία του κόμματος και την επιλογή των υποψηφίων για δήμους και περιφέρειες έχει συσταθεί και οι πρώτες συσκέψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Πρόκειται για τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη Θανάση Νέζη, τον διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Σμυρλή, τον Στέλιο Κονταδάκη, τον Διονύση Χατζηδάκη, τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον Μένιο Κορομηλά.

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες με τη ΝΔ στις εκλογές

Στις 10 από τις 13 περιφέρειες θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με τη στήριξη της ΝΔ οι νυν περιφερειάρχες, εν προκειμένω ο Γιώργος Πατούλης στην Αττική, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Νεκτάριος Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα, ο Φάνης Σπανός στη Στερεά Ελλάδα, ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία, ο Χρήστος Μέτιος στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ο Γιώργος Κασαπίδης στη Δυτική Μακεδονία, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η Ρόδη Κράτσα και ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο. Στην Πελοπόννησο αποσύρεται ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και είναι κλειδωμένη η υποψηφιότητα του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση.

Στην Κρήτη η ΝΔ θα στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, διευρύνοντας την απήχησή της στους κεντρώους ψηφοφόρους και αποδεικνύοντας την πολιτική της κυριαρχία. Ερωτήματα υπάρχουν για τις περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Βορείου Αιγαίου, όπου ακόμα εξετάζονται ονόματα υποψηφίων, χωρίς να έχει κλειδώσει η τελική επιλογή.

Μπακογιάννης, Ζέρβας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη -Έκπληξη στην Πάτρα

Όσον αφορά στην πλειοψηφία των δήμων, η ΝΔ δεν θα δώσει χρίσμα, όπως έπραξε και το 2019, με εξαίρεση τις μεγάλες πόλεις, όπου δίνεται ξεχωριστή πολιτική βαρύτητα. Έτσι, στην Αθήνα θα στηρίξει τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία, στη Θεσσαλονίκη θεωρείται δεδομένη αυτή τη φορά η στήριξη στον Κώστα Ζέρβα, ενώ στην Πάτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανή η υποψηφιότητα με τη ΝΔ του Ιάσονα Φωτήλα.

Πηγή: iefimerida.gr

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%