Νέα

Χρηματοδότηση έργων ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού στους Δήμους Κύμης – Αλιβερίου και Χαλκιδέων – Υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός

today18/04/2023 10

Φόντο
share close

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης των ακόλουθων πράξεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020»:

  1. «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ». Αντικείμενο της πράξης είναι η προμήθεια φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας “led” για αντικατάσταση αντίστοιχων σωμάτων σε διακοσμητικούς ιστούς φωτισμού. Συνολικά προβλέπεται η αντικατάσταση 195 λαμπτήρων σε 141 φωτιστικά σώματα, σύμφωνα με σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 199.959,25 ευρώ και καλύπτει πλήρως το συνολικό κόστος της πράξης.

  1. «ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΥΔΡΟΜΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΗΓΩΝ Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΟΣ». Αντικείμενο της πράξης είναι η εκπόνηση μελετών:

 Κατασκευής εξωτερικού δικτύου μεταφοράς νερού από τις πηγές Χωνευτικού, Κεραμίδι και Κρύα Βρύση έως την Νέα Δεξαμενή Αυλωναρίου, από τις πηγές Μαρίνου και Λαμπυρό έως την Παλιά Δεξαμενή Αυλωναρίου, από τις πηγές Χωνευτικού, Κεραμίδι και Κρύα Βρύση έως την Νέα Δεξαμενή Αυλωναρίου.

 Υδρομάστευσης στην πηγή Κρύα Βρύση, στην πηγή Μαρίνου και στην πηγή Λαμπυρό.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 97.109,08 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος της πράξης υπολογίζεται σε 120.415,26 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό, αφορά σε μη επιλέξιμο ΦΠΑ και θα καταβληθεί από τον δικαιούχο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.

«Εντάσσουμε δύο ακόμη πράξεις στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας και εξασφαλίζεται έτσι χρηματοδότηση 300.000 ευρώ περίπου για μελέτες έργων ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού σε περιοχές των δήμων Κύμης – Αλιβερίου και Χαλκιδέων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Πρόκειται για έργα σημαντικά, αναγκαία, αλλά και με σωστό περιβαλλοντικό προσανατολισμό, αφού στοχεύουν στην ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων και στην εξοικονόμηση ενέργειας».

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%