Νέα

Μπάχαλο με τις κατασχέσεις στον Δήμο Λαμιέων! “Για όλα φταίει η δημοτική ταμίας”;

today15/12/2022 114

Φόντο
share close

Σοβαρό θέμα προέκυψε τις τελευταίες ώρες με τις κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του δήμου Λαμιέων.

Συγκεκριμένα με εντολή του δήμου Λαμιέων τα πιστωτικά ιδρύματα προχώρησαν σε κατασχέσεις εκατοντάδων λογαριασμών οφειλετών του δήμου Λαμιέων. Μετά την γενική κατακραυγή και την αναστάτωση που επικράτησε ο δήμος Λαμιέων με δελτίο τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης 15/12, ανακοίνωσε ότι η εντολή των κατασχέσεων των λογαριασμών δόθηκε από την δημοτική ταμία εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας.

Όταν η πολιτική ηγεσία σύμφωνα με την ανακοίνωση το αντιλήφθηκε προχώρησε στην άρση των κατασχέσεων για τους οφειλέτες.

Από ότι φαίνεται η δεξιά του δήμου Λαμιέων δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά της. Εκτός αν πρόκειται για ένα κακοστημένο μονόπρακτο που πάντως δημιουργεί σοβαρή αναστάτωση στους πολίτες του δήμου και σίγουρα θα προκαλέσει μεγάλη συζήτηση το επόμενο διάστημα.

H ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Αναφορικά με τις κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δήμου Λαμίας, έχουμε να ενημερώσουμε τα παρακάτω:

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ενέργειες για αναγκαστική είσπραξη οφειλών  και αναγκαστική κατάσχεση λογαριασμών για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δήμο, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του δημοτικού ταμία.

Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση της δημοτικής αρχής, του Δημάρχου και του αρμοδίου αντιδημάρχου, η δημοτική ταμίας του Δήμου Λαμιέων προχώρησε στις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης και αναγκαστικής κατάσχεσης για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δήμο.

Ο Δήμαρχος αμέσως μόλις ενημερώθηκε και κάνοντας χρήση διατάξεων που σχετίζονται με τη διατήρηση της περιοχής  σε κατάσταση έκτακτης  ανάγκης σε συνδυασμό με  σχετική νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έδωσε αυθημερόν, ρητή εγγραφή εντολή στη δημοτική ταμία,  ζητώντας την συνολική άρση των κατασχέσεων.

Μετά τη έγγραφη εντολή, η δημοτική ταμίας, προέβη σε συνολική  άρση όλων των κατασχέσεων.

Επομένως, καμία κατάσχεση για κανένα οφειλέτη του Δήμου δεν βρίσκεται σε ισχύ. Με έγγραφη εντολή του Δημάρχου όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα έχουν ανακληθεί και το ζήτημα ήδη έχει επιλυθεί συνολικά.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%