Νέα

“Άστρο…περΥΠΑΤΗματα” στην Υπάτη την Παρασκευή 29/03 (video)

today20/03/2024 25

Φόντο
share close

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας (ΣΕΑΦ) στο πλαίσιο λειτουργίας του «Κακογιάννειου» Αστεροσχολείου Υπάτης διοργανώνει βραδιά ουρανογραφίας, παρατήρησης πλανητών και αστροπαρατήρησης δια οφθαλμού ή με τη χρήση των τηλεσκοπίων του συλλόγου την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:30 στην Υπάτη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Σύντομη Παρουσίαση (20λεπτά) της λειτουργίας του «Κακογιάννειου» Αστεροσχολείου Υπάτης.
  • Σύντομη Προβολή (30 λεπτά) των αναγνωρίσιμων αστερισμών της εποχής στο Αστροθέατρο μέσω προγράμματος προσομοίωσης του νυχτερινού ουρανού. (Stellarium).
  • Αν ο καιρός το επιτρέπει αναγνώριση αστερισμών με γυμνό οφθαλμό, παρατήρηση Σελήνης, ορατών πλανητών.
  • Παρατήρηση ή προβολή εικόνων βαθέως πεδίου.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας , η εκδήλωση αυτόματα αναβάλλεται για την επόμενη νύχτα 30 Μαρτίου.(θα ανακοινωθεί σχετικά)

Σε περίπτωση κακής πρόβλεψης και για τις 30 Μαρτίου η εκδήλωση ματαιώνεται και θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει τη συμμετοχή του ΕΔΩ δηλώνοντας αριθμητικά και άτομα (μέχρι 4) που θα συνοδεύσει. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί χωρίς κόστος συμμετοχής και μόνο αν οι συμμετέχοντες είναι περισσότεροι από 20.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται μέχρι 26 Μαρτίου και ώρα 12.00 (μεσημέρι). Παρακαλούμε να μην υποβάλετε την φόρμα αν δεν είστε σίγουροι ότι θα συμμετάσχετε στην εκδήλωση διότι θα έχετε καταλάβει την θέση από κάποιον άλλο.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα ειδοποιηθούν με e-mail οι πρώτοι 40 (αριθμητικά)  που θα υποβάλουν τη φόρμα (εδώ)

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Φάνη Σμάνη, είναι μία μοναδική ευκαιρία για όλους τους πολίτες, αν ο καιρός το επιτρέπει, να κάνουν αναγνώριση αστερισμών με γυμνό οφαθλμό, παρατήρηση Σελήνης και ορατών πλανητών.

Δείτε το video:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%