Νέα

Αναζητούνται ευθύνες για τα 100 εκατομμύρια χρηματοδότησης του ΦΟΔΣΑ που κινδυνεύουν να χαθούν (audio)

today21/02/2023 16

Φόντο
share close

Στη “μαύρη τρύπα” της κακοδιοίκησης και της ασυνεννοησίας μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσίων κινδυνεύουν να χαθούν έργα 100 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς, χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνει κανένας την ευθύνη για την απώλεια σημαντικών πόρων στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι ευθύνες ανήκουν μόνο στην πολιτεία και κανείς δεν φαίνεται να φταίει για την απώλεια των 100 εκατομμυρίων ευρώ, ως χρηματοδότηση για την διαχείριση των απορριμμάτων, όπως προκύπτει μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων για τον ΦΟΔΣΑ.

Ο Διευθυντής του ΦΟΔΣΑ κ. Τσοκανής, πρότεινε να κινηθούν νομικά οι τοπικοί φορείς, εναντίον της πολιτείας.

“Σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε τα ΣΔΙΤ”, δήλωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων, σημειώνοντας ότι ποτέ δεν εκφράστηκε διαφορετική άποψη από το σύνολο των Δημάρχων.

Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, Νίκος Σταυρογιάννης, τόνισε ότι η δημόσια χρηματοδότηση του έργου, χάνεται σήμερα, γιατί δεν ασκήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ η οφειλόμενη πολιτική πίεση, για να αλλάξει η απόφαση του Υπουργείου.

Η Δημοτική Σύμβουλος Βίβιαν Αργύρη, τόνισε ότι δεν ασκήθηκε η πίεση που θα έπρεπε να ασκηθεί και σημείωσε πως εγείρονται ακόμη και τώρα πολλά ερωτηματικά, όπως γιατί Βουλευτές και Περιφερειάρχης δεν κάνουν παρέμβαση και δεν παρευρέθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και γιατί η Στερεά είναι η μοναδική Περιφέρεια στην οποία η πολιτεία αρνήθηκε την χρηματοδότηση.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

“Θα εντείνουμε την προσπάθεια και υπάρχει ακόμη το χρονικό περιθώριο”, δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος, σημειώνοντας ότι σύντομα θα γίνει η γενική συνέλευση του ΦΟΔΣΑ για να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση του θέματος.

Όπως είπε η πολιτεία πρέπει να δώσει το περιθώριο και στην Στερεά ενώ ξεκαθάρισε πως η θέση του Δήμου είναι το έργο να γίνει μόνο με δημόσια χρηματοδότηση.

Αλλά όπως είπε, δεν υπάρχει σχεδιασμός του Δήμου, τι θα γίνει σε περίπτωση που η πολιτεία δεν αλλάζει γνώμη και χαθεί η δημόσια χρηματοδότηση.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%