Νέα

Αγροτικός Σύλλογος Αμφίκλειας: Διεκδικούμε ουσιαστικές λύσεις που θα μας δώσουν οικονομική ανάσα και προοπτική

today24/01/2023 13

Φόντο
share close

“Οι φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματά μας στην υπόλοιπη κοινωνία και να διεκδικήσουμε ουσιαστικές λύσεις, που θα μας δώσουν οικονομική ανάσα και προοπτική στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αμφίκλειας σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Συνάδελφοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι.

Διανύουμε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους όσον αφορά το εισόδημά μας, το βιοτικό μας επίπεδο και συνολικά την κατάσταση στον αγροτικό τομέα και την ύπαιθρο.

Το τεράστιο κόστος παραγωγής, η αβεβαιότητα με τις τιμές των προϊόντων, η παντελής έλλειψη έργων υποδομής και η ανύπαρκτη ουσιαστικά προστασία της παραγωγής από τον ΕΛΓΑ, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε.

6

Οι φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη και μάλιστα με τη συμμετοχή χιλιάδων συναδέλφων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, ειδικά σε μία προεκλογική περίοδο, μας δίνουν την δυνατότητα αφενός να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματά μας στην υπόλοιπη κοινωνία και αφετέτου να διεκδικήσουμε ουσιαστικές λύσεις, που θα μας δώσουν οικονομική ανάσα και προοπτική στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε την προσπάθεια για να μπουν στη μάχη όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι, η μαζική συμμετοχή είναι καθοριστική για να πιέσουμε την Κυβέρνηση.

Συζητάμε και ζητάμε την στήριξη όλων των επαγγελματικών και άλλων φορέων της περιοχής μας, αφού ο αγώνας που δίνουμε τους αφορά άμεσα.

Συντονιζόμαστε με τους άλλους συναδέλφους σε επίπεδο Νομού, αλλά και Πανελλαδικά και προγραμματίζουμε κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις για να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση.

5
1 5

Διεκδικούμε:

  1. Μείωση του κόστους παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευθεί στον ουρανό!
  2. Αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση όπως έχουν οι εφοπλιστές.
  3. Πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/kwh. Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Να καταργηθεί το πρόστιμο ρύπων.
  4. Ουσιαστική επιδότηση των μέσων, εφοδίων, ζωοτροφών και λιπασμάτων.
  5. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν εισόδημα, ώστε να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.
  6. Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι 7-9 μήνες μετά τις ζημιές δεν έχουν φτάσει καν τα πορίσματα των εκτιμήσεων στα χέρια των παραγωγών και με ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην πληρωμή των αποζημιώσεων.
  7. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  8. Με ευθύνη του κράτους να παρθούν μέτρα για την μείωση του υπερπληθυσμού λ΄θκων και αγριόχοιρων.
  9. Σύνταξη στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, διπλασιασμός της κατώτατης αγροτικής σύνταξης.
  10. Έργα αγροτικών υποδομών, αγροτική οδοποιία, αναδασμό γης, αρδευτικά δίκτυα.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

2 3

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Λαμία: Γολγοθάς χωρίς τέλος για οικογένειες με ενήλικα παιδιά ΑΜΕΑ – Τι ζητούν από τους βουλευτές Φθιώτιδας

Νέα

Λαμία: Γολγοθάς χωρίς τέλος για οικογένειες με ενήλικα παιδιά ΑΜΕΑ – Τι ζητούν από τους βουλευτές Φθιώτιδας

Υπάρχουν λύσεις όμως, ειδικά η επαρχία της χώρας είναι αόρατη για τις κυβερνήσεις. Το μέτρο του προσωπικού βοηθού που ήδη εφαρμόζεται στην Αττική, επιβάλλεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα, για να μπορέσουν και τα παιδιά της επαρχίας να παραμένουν ενεργά στην κοινωνία, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και φίλων του ΕΕΕΕΚ Λαμίας, Παναγιώτης Αγγελάκης, μιλώντας σήμερα στους “Αεράτους”, στον LamiaPolis 87.7. .“Καλώ τους κκ Χρήστο Σταϊκούρα, Γιάννη Οικονόμου και Γιώργο […]

today24/01/2023 16

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%