Νέα

4 υποψήφιους ανακοίνωσε στην Εύβοια ο Κώστας Μαρκόπουλος

today24/08/2023 33

Φόντο
share close

Στην γνωστοποίηση 4 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που θα στελεχώσουν το συνδυασμό της Εύβοιας, προχώρησε ο Κώστας Μαρκόπουλος.

, 4 υποψήφιους ανακοίνωσε στην Εύβοια ο Κώστας Μαρκόπουλος

Η Πόπη Κανέλλη γεννήθηκε στο Αλιβέρι Ευβοίας με καταγωγή από την Κύμη Ευβοίας. Τα τελευταία 28 χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην Σκύρο, ως μελισσοκόμος ενώ παράλληλα ασχολείται με το εμπόριο μέσω της οικογενειακής επιχείρησης, στηρίζοντας ενεργά την τοπική παράδοση. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Σκύρου, ταμίας του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Πελασγοί» και ενεργό μέλος της Ένωσης Πολιτών Σκύρου κατά την πρώτη περίοδο του αγώνα ενάντια των ανεμογεννητριών. Έχει υπάρξει Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και του 2019 με τον συνδυασμό «Ενωτικό Μέτωπο Πρωτοβουλίας Σκυριανών».

, 4 υποψήφιους ανακοίνωσε στην Εύβοια ο Κώστας Μαρκόπουλος

Η Σοφία Μούτσου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960, από Ευβοείς γονείς που της εμφύσησαν την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Εύβοια.
Φοίτησε στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών Ψυχικού και αποφοίτησε με άριστα.
Είναι πτυχιούχος Ελληνικής και Γαλλικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ιστορία Τέχνης και στη Λογοτεχνική Μετάφραση στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης.
Μετά το πέρας των πανεπιστημιακών σπουδών της εργάστηκε για 12 χρόνια ως μεταφράστρια στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, συμμετέχοντας στην διοργάνωση της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε, στο Υπουργείο Προεδρίας και στο Υπουργείο Μεταφορών όπου τοποθετήθηκε διευθύντρια του γραφείου τύπου και δημοσίων σχέσεων του υπουργείου και συμμετείχε σε πλήθος υπηρεσιακών αποστολών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από το 1995 εργάστηκε ως καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και διετέλεσε διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Βουλιαγμένης Αττικής επί σειρά ετών.
Παράλληλα, η αγάπη της για την Εύβοια, την έκανε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι συμπολίτες της στον καποδιστριακό δήμο Στυρέων, την εξέλεξαν δημοτική σύμβουλο για τη δημοτική περίοδο 2002-2006. Ο τότε δήμαρχος Στυρέων την τίμησε με το αξίωμα της αντιδημάρχου και της προέδρου της δημοτικής επιτροπής παιδείας. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, ως αντιδήμαρχος, εργάστηκε ιδιαίτερα για την προβολή της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας των Στύρων και Νέων Στύρων, αλλά και ολόκληρου του δήμου Στυρέων.
Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχτηκε δήμαρχος Στυρέων. Με τους συνεργάτες της επιδοθήκαν αμέσως  σε ένα σκληρό αγώνα, για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των υπηρεσιών του δήμου  ώστε να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις της σύγχρονης αυτοδιοίκησης. Καταφέρανε, μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, τη μεγάλη προβολή του τόπου  σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, διοργανώνοντας πέραν των άλλων αυτοδιοικητικών δράσεων και επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις και άλλες σημαντικές  εκδηλώσεις. Στα πλαίσια αυτά ο δήμος Στυρέων τιμήθηκε από την Unesco για τις δράσεις του στον πολιτισμό και από το Υπουργείο Εσωτερικών για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του.

Παράλληλα ως δήμαρχος  έλαβε τιμητικούς τίτλους για τη δραστηριότητα της, από διάφορους δήμους και φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τον δήμο Στυρέων το καλοκαίρι του 2007, κατορθώσαμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα μεγάλα  προβλήματα και να εξοπλίσουμε τον δήμο μας όχι μόνο με την απαραίτητη  τεχνογνωσία αλλά και με όλα τα σύγχρονα μηχανικά μέσα και οχήματα πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας γενικότερα, ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται με επιτυχία σε κάθε μελλοντικό πρόβλημα και να εμπεδωθεί στον κόσμο η αντίληψη της πρόληψης, της προστασίας του περιβάλλοντος και η επαγρύπνηση όλων στον κίνδυνο των φυσικών καταστροφών.
Παράλληλα οι συνάδελφοί της δήμαρχοι της νότιας Εύβοιας, Ταμυνναίων, Κονιστρών, Αυλώνος, Κύμης, Δυστίων, Μαρμαρίου, Καρύστου και Καφηρέα  την τίμησαν το 2007, εκλέγοντας την Πρόεδρο του νεοσύστατου φορέα Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νότιας Εύβοιας, ο οποίος είχε ως σκοπό τη δημιουργία του ΧΥΤΑ Ν. Εύβοιας και η θητεία της έληξε στο τέλος του 2011.
Στη συνέχεια γύρισε στα εκπαιδευτικά της καθήκοντα και ολοκλήρωσε την καριέρα της ευδόκιμα το 2020, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε μετά από 37 χρόνια υπηρεσίας.
Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός γιου.
Μιλάει άπταιστα γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά και γνωρίζει τουρκικά.
Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φιλολόγων, της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς και του Οργανισμού για την διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας
Σήμερα ασχολούται με την συγγραφή βιβλίων και συμμετέχει ενεργά σε δράσεις που προάγουν την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του Ελληνισμού αλλά την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Η διαχρονική αγάπη μου για την Εύβοια, η ανησυχία μου για την υποβάθμιση της θέσης της στη Στερεά Ελλάδα, η αγωνία μου για τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών στο περιβάλλον της αλλά και η μακρά εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση, με ωθούν να συμμετέχω στις προσεχείς  αυτοδιοικητικές εκλογές β’ βαθμού, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Εύβοιας, με το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Στερεά Περιφέρεια, με επικεφαλής τον Κώστα Μαρκόπουλο.
Γνωρίζω, από τη μακρά μας φιλία και συνεργασία, όταν, ως βουλευτής Εύβοιας και μετέπειτα υπουργός Τουρισμού, στήριξε και βοήθησε έμπρακτα τον δήμο Στυρέων, τις μεγάλες ικανότητες και την αξία του ως ανθρώπου και ως πολιτικού. Αυτά για μένα αποτελούν εγγύηση επιτυχίας για την αποτελεσματικότητα αλλά και την σίγουρη επιτυχία του έργου του στη διοίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

, 4 υποψήφιους ανακοίνωσε στην Εύβοια ο Κώστας Μαρκόπουλος

Γεννήθηκε το έτος 1967 και μεγάλωσε στην Χαλκίδα.  Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Χαλκίδας το 1985.  Φοίτησε στην Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κι απέκτησε το πτυχίο της με βαθμό «Λίαν Καλώς» το έτος 1990.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με την απόκτηση Πτυχίου Μάστερ Νομικής (LL.M.) στο Ναυτικό Δίκαιο  από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον (University of Southampton-United Kingdom) το έτος 1992, καθώς και με την απόκτηση Πτυχίου Μάστερ Νομικής (LL.M.) στο Τραπεζικό και Χρηματοοικονομικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο University College London-United Kingdom (Μεγ. Βρετανία) το έτος 1996.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1992, κι ασκεί μάχιμη δικηγορία με κύριο αντικείμενο υποθέσεις εμπορικού και ποινικού δικαίου.  Εργάστηκε ως Δικηγόρος στην Νομική Υπηρεσία της Ιονικής και Λαικής Τράπεζας (1992-1995), καθώς και στο Τμήμα Διαχείρισης Συμβάσων και Εμπλοκών της ATELEASING A.E. Εταιρίας Χρηματοδοτικής  Μίσθωσης  (1997-2013).

Από το έτος 2011 είναι δικηγόρος στη Νομική Υπηρεσία του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) με αντικείμενο την νομική επεξεργασία εγκυκλίων, παροχή γνωμοδοτήσεων, κυρίως την νομική εποπτεία διαδικασίας προκηρύξεων και διαγωνισμών.

Μιλά και γράφει τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά).

Έχει ένα γιο τον Λευτέρη, ο οποίος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC).

, 4 υποψήφιους ανακοίνωσε στην Εύβοια ο Κώστας Μαρκόπουλος

Ο Νίκος Παπαντωνίου γεννήθηκε στα Λουτρά Αιδηψού το 1965. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο κοριτσιών. Είναι υπάλληλος στη ΔΕΗ από το 1989 και τώρα στη ΔΕΔΔΗΕ της Ιστιαίας. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Αιδηψού το 2003. Μέλος και Πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο Αιδηψού, Δημοτικός Σύμβουλος στον Καλλικρατικό Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού το 2010. Πολιτεύτηκε με τους ΑΝ.ΕΛ το 2012 και τον Ιανουάριο του 2015.

Χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς αγκυλώσεις και γνώμονα το καλύτερο για τον τόπο μας, αποφάσισα να συμπορευτώ με έναν ικανό, δημιουργικό και με όραμα φίλο του Ιατρό ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%