Νέα

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

today21/10/2024 4

Φόντο
share close

Τη σύσταση της “Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (περιορισμένης ευθύνης)”, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας “ΑΠΟΛΛΩΝ” .

“Η απόφασή μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να συγχέεται με την ξεκάθαρη και ηχηρή θέση που έχουμε λάβει ενάντια στην αλόγιστη εγκατάσταση ΑΠΕ στην Στερεά Ελλάδα” τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός.

Στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών είναι ιδρυτικά μέλη η Περιφέρεια και Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας. Σε δεύτερο χρόνο θα κληθούν ΤΟΕΒ και Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Ταξίδη, αντικείμενο δραστηριότητας της Ενεργειακής Κοινότητας θα είναι ιδιοκατανάλωση ενέργειας από ΑΠΕ.

Υπό την προϋπόθεση ότι οι παρεχόμενες μέσω του προγράμματος μεγαβατώρες (MWh) δεν θα προέρχονται από μονάδες ΑΠΕ, κατά της αδειοδότησης των οποίων έχουν προσφύγει οι οικείοι ΟΤΑ.

Όπως εξήγησε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του Lamia Polis 87,7 θα μετέχουν στο πρόγραμμα και ευάλωτα νοικοκυριά με μείωση του ενεργειακού κόστους. Το πρόγραμμα έχει χρονοδιάγραμμα 36 μήνες.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%